Bitcoin’de Neler Oluyor? Önemli Seviyeler Nereler? ETH, XRP, BAT, AVAX, LTC ve LINK Analizleri!

ICRYPEX kripto para borsası uzmanlarının hazırladığı 23 Mart 2021 tarihli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), Avalanche (AVAX) analizlerini Kripto Sözlük izleyicileri ve okuyucuları için paylaşıyoruz.

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.
BTC/USD
ICRYPEX'in günlük analizinde Bitcoin
’de dün ABD saati ile başlayan satışların Asya seansında da devam etmesiyle birlikte toplamda %7’ye yakın bir satış gerçekleşti. Bu satışların büyük bir kısmı karantina uygulamalarının yarattığı stres ve dün BIS’te konuşan Powell’ın dijital para ve Bitcoin hakkındaki konuşmaları sebebiyle oldu. Kripto paralar dışında dijital para çalışmalarının da neredeyse olmadığını söyleyen Powell karşısında geçen hafta BoJ dijital para deviniminde bir dakika kaybedecek zamanlarının olmadığını dile getirmişti. Bunların dışında borsalardan saklanmalık için çıkan BTC tutarında artış var. Bitcoin hesap büyüklükleri de artmaya devam ediyor. Temel yönden Bitcoin seyrini bozabilecek bir veri ile karşılaşmıyorken aşırı primlendiğine yönelik de bir veri göremedik.

BTC/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda 61.800 $ seviyesinden itibaren oluşan alçalan tepeler trende dönüştü. Kümülasyon bölgesi olan 52-53 bin bölgesine geldi. Henüz bir toparlanma olmasa da daha önce yine 60 bin bölgesinden gelen benzer satışları ve 53 bine kadar olan satışları görmüştük. Şimdilik toparlanma sinyalleri görülmezken tepki vermeye çalışan fiyatlar cılız bir görüntüye sahip. Bugün Yellen konuşması gerçekleşecek, kripto paraları sevmediği ve Powell’a benzer olumsuz konuşmalar yapabileceği gerekçesi ile dikkat etmekte fayda var.

Dirençler:
56.866 / 60.203 / 61.986

Destekler:
51.746 / 49.963 / 46.626
ETH/USD
Ethereum Analiz: Ethereum bu sabah %1’in üzerindeki değer kaybı ile 1660 $ seviyesinden işlem görüyor. Son iki haftadır 1 Nisan’da ERC20 ağındaki madencilerin EIP 1559 iyileştirmesi karşısında etkilenecek gelirlerine yönelik yaptıkları protesto saldırısına vurgu yapıyoruz. Bu saldırı 51 saat sürecek ve ETH yatırımcılarını da haklı olarak endişelendiriyor. Bu durum son iki haftadır ETH fiyatlarını da hâliyle olumsuz etkiliyor. ETH 2.0’da kilitlenen ETH miktarı yine rekor kırdı. Piyasa düşüşlerde ETH alımını kilitleme için fırsat görüyor.

ETH/USD’yi teknik olarak ele aldığımızda dört saatlik ve günlük periyotta beliren OBO formasyonu 1740 doların kırılması ile konfirmasyonu verdi ve düşüşüne başladı. OBO’nun işaret ettiği 1540 $ bölgesi yükseliş trendinin geçtiği desteğe işaret ederken Fibo’38,2’lik diliminin geçtiği destek olan 1580 $ bölgesi de destek olarak çalışabilir. Bu nedenle 1650-1670 $ bölgesi kırılırsa OBO hedefine doğru hareketler hızlanabilir. Görünüm zayıf ve satıcılı.

Dirençler:
1770 / 1863 / 1921

Destekler:
1468 / 1562 / 1619
LTC/USD
Litecoin bu sabah %1 oranında geri çekilmeyle 183 $ seviyesinde işlem görüyor. Ortalama transfer miktarını gösteren zincir verilerine bakıldığında son 3 aylık süreçte genel bir gerileme ve içerisinde bulunduğumuz mart ayında da yine transfer edilen ortalama LTC sayısının azaldığı görülüyor. Grayscale fonlarında yer alan Litecoin için kurumsal bir portföye de sahip olduğunu bilsek de mart ayı içerisinde transfer hacimlerindeki ciddi düşüş balina hesaplardaki talebin Litecoin’den bir miktar uzaklaştığına işaret ediyor.

LTC/USD paritesi teknik olarak incelenecek olursa BTC önderliğindeki düzeltme hareketi Litecoin’de de etkili oldu ve parite 190 $ desteğine tutunamayarak 182 dolara kadar geri çekilme yaşadı. Majör ve minör trendlerin alçalan pozisyonda olması parite için zayıflığa işaret ediyor ve 196 $ ve ardından 204 $ üzerindeki fiyatlamalar görülmedikçe satış baskıları sürebilir. 178 $ parite için ilk destek bölgesi. 4 saatlik periyotta osilatörler dip seviyelerine yakın fakat henüz dönüş sinyali vermiyor. Zayıf görünüm bir sürelik 180- 204 $ arasında konsolidasyon evresini gündeme getirebilir.

Dirençler:
195 / 204 / 210

Destekler:
165 / 175 / 180
XRP/USD
XRP/USD paritesi sabah saatlerinde %1 oranında zayıf bir yükselişle 0,55 $ seviyesinde fiyatlanıyor. Önceki gün durgun seyirli piyasaya rağmen %17 oranında günlük artışa ulaşarak günün en pozitif ayrışan coinlerinden biri oldu. Hem XRP Ledger’ın merkez bankaları için oldukça uygun bir platform olduğunu raporlamaları hem de SEC ile arasındaki davaya ilişkin gelişmelerin pozitif okunması XRP için yükselişi destekleyen etmenlerden oldu. Fakat ABD Merkez Bankası Başkanı Powell söylemlerinin ardından piyasadaki satıcılı seyir XRP için de durgunluğa yol açtı. Yine de 0,54-58 $ bölgesinde iyi direniyor.

XRP/USD paritesi teknik olarak yorumlanacak olursa 0,52 $ bölgesinin yukarı yönlü kırılımıyla konfirmasyon aldığımız bayrak formasyonu ve 0,64 $ hedefi, makro kısımdaki bazı etkenler nedeniyle ötelenmiş olsa da 0,60 $ seviyesinin test edilmesi %15’lik artışı getirerek formasyonun yükselişi onaylamasını sağladı. Görünüm açısından olumlu seyir bugünkü kırmızı piyasaya rağmen seyrediyor. Mevcut düzlemde yatay kanalın orta-üst bandındayız. Fibo’61,8 dilimine denk gelen 0,5430 destek olurken 0,6358 ise bayrak teknik hedef ve direnç konumunda.

Dirençler:
0,6061 / 0,6487 / 0,6956

Destekler:
0,4271 / 0,4697 / 0,5166

BAT, AVAX, LINK ve günlük kripto para analizleri için, ICRYPEX'in kripto para analiz sayfasına bakabilirsiniz.

Kripto para analizi için ICRYPEX'e teşekkür ederiz.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version