Altcoin Yatırımcıları! Altcoin Alırken Bunlara Dikkat!

Piyasanın bir hayli hareketli olduğu bir dönemden geçiyoruz, kendi araştırmaları sonucu altcoin'lere yatırım yapmayı düşünen ve yatırım yapmış olanların dikkat etmesi gereken önemli detaylar var.

Tüm bunların detaylıca anlatıldığı ve "Altcoin nedir?", "Altcoin alırken nelere dikkat etmeli?" gibi soruların yanıtını bulacağınız yazıyı ICRYPEX'in web sitesinden sizler için buraya taşıdık. Bu tarz yazılar ve daha fazlası için kripto para borsası ICRYPEX'in blog sayfasına bakabilirsiniz. Keyifli okumalar. 😊

Altcoin Yatırımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Altcoin yatırımlarından kazanmak isteyenlerin veya zarar etmek istemeyenlerin kesinlikle bilmesi gereken bazı bilgiler vardır.

Öncelikle altcoin, Bitcoin dışındaki tüm kripto paralara verilen genel bir isimdir. Bitcoin'in başarısının ardından piyasaya sürülmüş olan alternatif kripto paralardır.

Yatırım yapacağınız altcoinler için öncesinde ciddi bir araştırma yapmanız gerekir. Araştırmalarınızda güvendiğiniz kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte yatırım yapmak istediğiniz altcoinin White Paper'ı var mı, varsa kesinlikle incelemeniz gerekmektedir. White Paper'ın amacı; ilgili coin hakkında hizmeti, teknolojisi veya metodolojisi hakkında daha fazla bilgi vermektir.

Orijinal mi, çalıntı mı dikkat edilmesi gerekir.

"Altcoin ekibinde kimler var, daha önceden tecrübeye sahipler mi?" gibi sorularla araştırmanıza devam edebilirsiniz.

"Altcoin miktarı nedir, önceden belirli miktarda üretilmiş mi yoksa madencilik ile mi üretilecek?" soruları araştırmanıza yardımcı olacak soruların başında gelmektedir.

Yatırıma başlamaya karar verdiyseniz başlangıç fiyatı nedir? Maksimum ulaşabileceği bir fiyat öngörüsü var mıdır? Ve hangi borsalarda işlem görmektedir?

Altcoin'in planlanmış bir coin burn (coin yakma) takvimi var mı? Coin burn, belirli sayıda coin'in kullanılmaz hâle getirilmesiyle var olan coin sayısının azaltılması ve böylece mevcutların fiyatını artırmaya yönelik bir olaydır.

Geliştirici ekibi tarafından yenilikleri sık sık paylaşılıyor mu? Şeffaf bir şekilde her şey duyuruluyor mu? Olumsuz gelişmeler bile olsa onu giderecek çalışmayı yapıyorlar mı? Dikkat edilmesi gerekenler arasında.

Yapmış olduğunuz yatırımda ilgili altcoin'in BTC olarak değerini temel alın. altcoin'in dolar karşısında değeri sizi yanıltabilir. Kazanç sağladığınızın göstergesi ilgili altcoin'in BTC olarak fiyatının artmasıdır yani satışını gerçekleştirdiğinizde elinize geçecek BTC miktarı sizin kazancınızı gösterir. BTC dolar olarak arttığında ve elinizdeki altcoin BTC olarak arttığında çifte kazanç elde etmiş olursunuz.

Altcoin'ler zaman zaman BTC olarak değerini kaybetmektedirler. Hemen paniğe kapılarak satış yaparsanız zarar edersiniz. Unutmayın ki yatırım yaptığınız ve güvendiğiniz altcoin'inizi satana kadar zarar etmemişsinizdir. Eğer ki fiyatı çok düşüş gerçekleştirirse sizin için tekrardan alım fırsatı elinize geçmiş olur.

Yapmış olduğunuz araştırma ve yatırımınızı desteklemek için kripto paralar hakkındaki haberleri güncel bir şekilde takip etmeniz gerekir. Unutmayın ki kripto para piyasası 7 gün 24 saat aktiftir.

Kripto para piyasasının hareketli olmasından dolayı düşüşlerde ya da çıkışlarda panik hareketlerden uzak durmanız gerekmektedir. Öncelik olarak büyük hareketlerin sebebini araştırdıktan sonra işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir. Yapacağınız yatırım için riskleri göz önünde bulundurarak işlemlerinizin hacmini belirlemenizi tavsiye ederiz.

Altcoin nasıl alınır?

Kendi araştırmalarınız sonucu başta lider kripto para birimi Bitcoin ya da altcoin almak isterseniz kripto para borsalarından satın almak tercih edilen güvenli yöntemlerin başında gelir.

Bitcoin ya da ETH, LTC, XRP, AVAX, LINK, ALGO ve daha birçok altcoin'i almak isterseniz için kripto para borsası ICRYPEX'i tercih edebilirsiniz.



YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version