Son 1 Yılda %442 Yükselen Stellar (XLM) Nedir? Nasıl Alınır?




Kripto para birimi Stellar, en basit şekliyle paranın hızlı, neredeyse masrafsız olarak transferini sağlamak amacıyla geliştirilmiş ve kripto paranın hızlı hareket etmesini sağlayan ödeme altyapılarıyla banka ve kullanıcıları birbirlerine entegre eden bir platformdur. Stellar, 2014 yılında platform ile aynı ismi taşıyarak çıkmıştır. Sonraki sene ise Stellar ağına köklü güncelleme gelerek Lumens olarak adlandırılmaya başlamıştır. XLM, Stellar ağının kripto para birimidir.

Stellar, herhangi bir para birimi çifti arasında hızlı, sınır ötesi işlemlere izin veren, açık kaynaklı, merkezi olmayan bir ödeme protokolüdür. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri gibi, Blockchain teknolojisini kullanarak çalışır. Stellar, gücünü kripto para birimi XLM'den alır.


Stellar'ın blok zinciri nasıl çalışır?

Stellar ağında gerçekleşen işlemler, dünyanın her yerinden herkes tarafından erişilebilen bir veritabanı olan paylaşılan, dağıtılmış, halka açık bir deftere eklenir. İşlemler üzerinde bu kadar hızlı ve doğru bir şekilde fikir birliğine varmak için Stellar kendi benzersiz fikir birliği yöntemini kullanır. Stellar ağında işlem yapılabilmesi için cüzdanlarda minimum miktarda XLM bulunması gerekiyor. Bu miktar ise 0.5 XLM şeklinde belirlenmiştir.

Stellar (XLM) Cüzdanı ve XLM Depolama

Stellar (XLM) saklama işlemi mobil şekilde, çevrim içi ya da kağıt cüzdanlarda saklanabilir. Stellar'ın resmi web sitesinde belirlenmiş olan 3. parti cüzdanlar da kullanılabilmekte. Yanınızda taşımak amacıyla kullanmak istiyorsanız mobil ve çevrim içi cüzdanları kullanabilirsiniz. Ayrıca kripto para borsası Icrypex'te de saklama imkanınız mevcut.

Kripto para birimi XLM'i internet ortamında taşımak istemiyorsanız Ledger gibi güvenli bir donanım kullanmanızı öneririz.

Stellar Lumens (XLM) Nasıl Satın Alınır?

Kendi araştırmalarınız sonucu XLM alıp satmak isterseniz Icrypex'i tercih edebilirsiniz. Düşük komisyon, ücretsiz transfer fırsatı, 7/24 çağrı merkezi gibi birçok borsada olmayan imkanı sunarak kendini bir adım öne çıkaran Icrypex'te, banka transferi ile XLM, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, BAT, MenaPay ve BiLira gibi kripto paraların alım satımı ve transferini ücretsiz şekilde gerçekleştirebildiğiniz gibi Icrypex'ten Papara ve kredi kartı aracılığı ile de kripto paralar satın alabilirsiniz.

Icrypex web:
Icrypex Twitter:

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version