Herkesin Aklındaki Soru: Kripto Paralarda Uzun ve Kısa Vadeli Yatırım Nedir?


Kendi araştırmaları sonucu kripto para birimlerine yatırım yapmayı düşünen ve şu an bile yatırım yapanların çok kez aklındaki soru: kripto para birimlerinde uzun vadeli yatırım, kısa vadeli yatırım nedir? Bitcoin ve altcoin almadan önce uzun vadeli yatırım yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Tüm bunların detaylıca anlatıldığı yazıyı Icrypex'in web sitesinden sizler için buraya taşıdık. Bu tarz yazılar ve daha fazlası için Icrypex'in blog sayfasına bakabilirsiniz. Keyifli okumalar. 😊

Kripto Para Piyasasında Uzun ve Kısa Vadeli Yatırım Nedir?

Kripto piyasasına yatırım yapmaya başlamanın birçok yolu var. Önceden göz önünde bulundurmanız gereken en önemli şeylerden biri yatırım tercihinizdir. Kriptoya yatırım yapmanın iki yolu vardır: Uzun vadeli kripto para yatırımı ve kısa vadeli kripto para yatırımı

Uzun Vadeli Kripto Para Yatırımı

Uzun vadeli bir kripto para yatırımının mükemmel bir başarı öyküsü, Bitcoin'in fiyat tarihidir. Bitcoin oluşturulduğunda, her bir Bitcoin'in değeri 0,01 dolardan azdı. Bugün, her Bitcoin 35.000 dolarlık bir fiyat çizgisine ulaştı. Ancak yıllar önce Bitcoin satın alma şansını kaçırmış olmanız, kripto piyasasında uzun vadeli bir yatırıma başlayamayacağınız anlamına gelmez. Kripto piyasasına uzun vadeli bir yatırımcı zihniyetiyle yaklaştığınızda, piyasanın günlük oynaklığı yatırımınızı pek etkilemez. Uzun vadeli kripto para yatırımı yaparken araştırmanızı önceden iyi yapmanız gerekiyor. Grafik analizlerinizi mutlaka yapmalısınız. Yatırımınızı hangi kripto paraya, nasıl bir projeye, historik hareketleri nedir, nasıl oluştu gibi sorulara cevap aramanız gerekmekte. Kripto para yatırımları etkileyici bir büyüme görebilir, ancak herhangi bir sermayeyi riske atmadan önce bir projenin nasıl çalıştığını tam olarak anlamak çok önemlidir.

Uzun Vadede Hangi Kripto Para Seçilmeli?

Temel kripto para birimleri, esasen endüstrinin temel direkleri olan kripto varlıkları türüdür. Açıkçası, ilk ve önde gelen kripto para birimi (piyasa değeri ve etkisi açısından) Bitcoin'dir (BTC). Bir kripto para portföyünde BTC'ye sahip olmak rasyonel ve akıllı bir karardır.

İkincilik, haklı olarak Ethereum'a (ETH) aittir. Çoğu merkezi olmayan uygulama (dApps), merkezi olmayan borsalar (DEX'ler) ve hızla gelişen DeFi uygulamaları Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Bu gerçek, uzun vadeli bir kripto portföyü çalıştırmak için vazgeçilmez bir araç haline getiren ETH değerini korur.

Peki 2021 uzun vadede hangi kripto paraya yatırım yapılmalı? ayrıntılı açıklama için tıklayın!

Kısa Vadeli Kripto Para Yatırımı

Kısa vadeli bir yatırımcı olarak, kripto parayı saniyeler, dakikalar, saatler, günler veya bazen haftalar içinde alıp satarsınız. Günlük kârınızı alıp kenara da çekilebilirsiniz. Kripto piyasası son derece değişken olabileceğinden, kısa vadeli bir yatırımcı olmanın daha iyi olabileceğini düşünebilirsiniz. Bununla birlikte, kripto piyasasında kısa vadeli bir yatırımcı olmanın birçok zorluğu da mevcuttur. Kripto para piyasası hakkında not etmeniz gereken bir şey, 7/24 çalıştığıdır. Sonuç olarak, ticaretinize ne zaman başlayacağınız için belirli bir süre yoktur. Borsa gibi diğer piyasalarda, belirli bir açılış ve kapanış süresi vardır. Araya giren saatler boyunca, size haberleri takip etmeniz ve bir sonraki açılış için stratejinizi ayarlamanız için zaman verir. Kripto para piyasasında böyle bir dönem yok; kısa vadeli ticaretiniz için bir süre seçmek size kalmıştır. Kısa vadeli kripto para ticaretinin bir diğer dezavantajı, yerleşik bir etkinlik takviminin olmamasıdır.

Kripto pazarında çalışan şirketler genellikle gelişmeleri son dakikaya kadar sessiz tutacaktır. Son zamanlarda ABD’nin SPK’sı SEC’in Ripple şirketine aniden açtığı davayı örnek gösterecek olursak, Ripple (XRP) fiyatlarındaki ani düşüş pek çok yatırımcıyı çok zor bir durumda bıraktı. Sonuç olarak, piyasa hakkında en ufak olumsuz gelişmelerden önceden haberimiz olamayacağı gibi kısa vadeli yatırım stratejinizi gelecekteki olaylara göre planlamak kolay değildir.

Sonuç

Sektörda 5.000'den fazla kripto para birimine erişim sağlandığından, istediğiniz herhangi bir kripto parayı tercih edebilirsiniz. Makalemizde anlatılan kripto paraları ve diğer kripto para birimlerini Icrypex'te kredi kartı,banka havalesi veya Papara kartınızla çok kolay bir şekilde alabilirsiniz. İsterseniz uzun vadeli yatırım yapın isterseniz kısa vadeli yatırım yapın herşeyden önce akıllıca yatırım yapın son olarak volatilite sizinle olsun!

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version