Icrypex’ten Ozan Kara: AVAX’ın Muazzam Yükselişinin Sebebi Ne? BTC ve Altcoin’lerde Neler Olabilir?

Kripto para borsası Icrypex'ten Ozan Kara, Kripto Sözlük'ün konuğu olarak genel piyasayı analiz ederken Bitcoin, Ethereum, AVAX, Dogecoin analizleri ve Icrypex kripto para borsasındaki gelişmeleri de bizlere aktardı.

Icrypex'te Neler Oluyor?

Icrypex borsasından Ozan Kara, hızlı bir şekilde yeni coin listelemeleri yapma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Kripto paraların sayısı arttıkça Icrypex'in ilgi alanına giren kripto paralar, Icrypex'ten Beste Naz Süllü ve ekibinin her gün düzenli olarak ücretsiz şekilde analizleri yatırımcılarla paylaşmaya devam ettiğini aktardı. Analizlerin öneminin altını çizen Kara, piyasanın bu günlerde fazlasıyla hareketli olduğunu ve bu dönemlerde teknik analizlerin, onchain verilerinin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Ayrıca Ozan Kara, kullanıcılarının Icrypex'in uzman kadrosunu 7/24 arayıp onlardan yatırım tavsiyesi olmadan fikir alabileceğini söyledi ve bu dönemde Icrypex'in bu hizmetinin çok önemli olduğunu, örneğin AVAX yükseliyor, ama neden yükseliyor bunu arayıp öğrenebileceklerini aktardı.

AVAX'ın Muazzam Yükselişi!

Ozan Kara, AVAX'ın geçtiğimiz günlerde değerinin düşük olduğunu, olası bir gelişme ya da haber ile AVAX'ın büyük bir pump yapabileceğini ifade etti. AVAX'ın yükselişinin ardından Airdrop'un olduğunu, bunun dışında AVAX'ın değerinin düşük olduğunu, sunduğu teknolojinin dışında sosyal platformlarda sürekli bir kıyaslama içinde olduğunu, sürekli DOT, COSMOS gibi projelerle kıyaslanırken fiyatının çok altında olduğunu, ancak bunun fiyatlamasının olacağını daha önceden öngördüğünü ifade etti. Ancak yine de piyasa sıralamasında AVAX'ın hala geride olduğunu da aktardı.

Polkadot'un çok üst sıralarda olması, AVAX'ın daha gidecek yolu olduğu anlamına gelmemesi gerektiğini söyleyen Kara, AVAX'ta kilitli olan yüklü miktarda AVAX olduğunu ve CMC'nin bunları hesaba katmadığını, bunların da hesaba katılarak 22 Milyar dolar ile aslında DOT'u geçtiğini aktardı.

AVAX'ın daha yukarı gidebileceğini ancak AVAX'ın biraz fazla değerlendiğini, bir düzeltme gelebileceğini aktardı. AVAX için güvenli bölgenin 13-14 dolar civarı olabileceğini, 2-3 sene sonra daha yüksek fiyatlarda görebilmemiz mümkün olabilir dedi.

Ethereum Analizi

Kendisini biraz takip edenlerin bileceği gibi bir ETH fanı olduğunu aktaran Ozan Kara, Ethereum'un üzerinde işlemler yapmak çok keyifli olduğunu, merkeziyetsiz finansın güvenini ve kripto paranın gücünü Ethereum'da gördüğünü aktardı. Icrypex'in hazine müdürü olarak söylediğini ve diğer borsaların da açıklamalarını takip ederek Ethereum'un şu an fee ücretlerinden dolayı kullanılabilir olmayacağını ifade etti. Ethereum'un şu yapıda kapasitesinin dolduğunu ve ilerleyemediğini aktaran Kara, Ethereum'da 2.0 haberi ya da bir geliştirme haberi gelmeden fiyatında daha büyük bir yükseliş beklemediğini, 2000 dolar olabilir, 2100 dolar olabilir ancak bu durumda 10000 dolar gelmeyebilir dedi. 

DeFi Projeleri Taşınabilir mi?

Avalanche platformunda şu an örneğin UniSwap'ı alıp kopyalayıp yapıştırabilir ve aynı sistemi kurabilirsiniz diyen Kara, ancak olayın sadece yazılım olmadığını, önemli olan onların kullanılabilmesi olduğunu, önümüzdeki günlerde en çok değerlenebilecek tarafta Ethereum'da Avalanche gibi, Polkadot gibi, Algorand gibi diğer platformların aralarındaki köprüleri sağlayan platformların çıkacağını aktardı. Ethereum'da yaratılan token'ların bir şekilde Avalanche'a aktarılması gerektiğini aktardı.

Icrypex'ten Ozan Kara'nın CME vadeli işlemlerin Ethereum'u etkileyip etkilemeyeceğini, Bitcoin analizi, Elon Musk hakkında yorumları, Dogecoin analizini detaylıca aktardığı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version