ABD'li Kripto Para Şirketi Coinbase, Halka Açılmak İçin SEC'e Başvurdu!

ABD'li kripto para borsası Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)'na halka arz başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kripto para borsası Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (Securities and Exchange Commission - SEC) ilk başvuruyu 17 Aralık'ta yapmıştı. Coinbase, bugün SEC'e, resmi kayıt beyanı için gereken "Form S-1" dosyasını ilettiğini resmen açıkladı. Form S-1 kayıt beyanı, 25 Şubat'ta 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası uyarınca dosyalandı.

SEC başvurusu ışığında artık Coinbase hisseleri doğrudan listeleme yöntemiyle Nasdaq'ta işlem görecek.  Halka arz için herhangi bir aracı ihtiyacı kalmayacak. Şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna ilettiği belgelerde yer alan verilere göre, 2012 yılında kurulan ABD'li Coinbase Global Inc. 2020 yılında 1.27 milyar dolar gelire ulaştı. Net gelirleri ise 322 milyon dolar olan şirketin, işletme giderleri ise 869 milyon dolar olduğu aktarıldı. Yapılan açıklamalara göre, popüler üç borsa endeksinden biri olan Nasdaq'ta Coinbase, "COIN" olarak isimlendirilecek.

Coinbase'in CEO'su Brian Armstrong liderliğindeki kripto para borsası, geçen yıl Aralık ayında 1 milyar dolarlık günlük hacmi ile ABD merkezli önemli bir şirket haline geldi.
 Coinbase'in halka arz söylentilerinin ardından popüler veri şirketi Messari, şirkete 28 milyar dolar değer biçmişti. Bununla birlikte, bugünkü SEC dosyalamasından da çok önce, firmanın toplam şirket değerinin, Coinbase'in özel hisselerine dayanan Nasdaq'da 77 milyar dolar olduğu tahmin ediliyordu.

Coinbase CFO'su Alesia Haas ise Ocak ayında sonunda Coinbase çalışanlarına göderdiğiı notta, "doğrudan halka açılmanın" kripto para ve Coinbase etik kurallarına daha uygun olduğuna inandıklarını vurguladı ve "Çünkü bu durum, tüm yatırımcılar için erişimi ve fırsatları demokratikleştiriyor," ifadelerinde bulundu. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbeti
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version