Bitcoin İçin Düşüş Nedeni Henüz Bitmemiş Olabilir mi? Bitcoin Neden Düşüyor?

BTC düşmeye devam edecek miBitcoin'in son fiyat düşüşü ani değildi, özellikle de grafiklerde işaretler vardı. Aslında; fiyat, zincir analizi, korku ve açgözlülük Endeksi, volatilite ve ağ momentumu da dahil olmak üzere Bitcoin fiyatı 50.000 dolarlık metrikleri geçtikten sonra fiyatta bir düşüşe işaret eden birkaç metrik vardı.

Bitcoin'in fiyat hareketi için en kritik olarak kabul edilen verilerden biri olan madencilerin faaliyeti de fiyat düşüşünü işaret ediyordu ve aynı zamanda Bitcoin'in fiyatında yakın zamanda ciddi bir düşüş gerçekleşti. Bitcoin madencileri neredeyse her pazar döngüsünde en büyük satıcılardır, bu nedenle madencilerde tutarlı bir bitcoin satışı var diyebiliriz.

Madencilik havuzlarından ve bireysel madenci cüzdanlarından gelen Bitcoin (BTC)'ler, hemen hemen her piyasa döngüsünde likidite üreten spot borsalara ulaştı. Ek olarak, Bitcoin'in piyasa döngüsündeki bu kritik konum, madencilerin zincirdeki davranışlarını sinyal almak için ideal hale getiriyor.
Coinmetrics'in yukarıdaki grafiği, spot ve türev borsalarında madenci çıkışlarındaki değişiklikleri vurgulamaktadır. Bitcoin fiyatındaki düşüşten hemen önce, spot borsalara madenci girişi zirve seviyeye ulaştı.

Borsalarda Bitcoin net akışının artması, fiyatın düşmesine işaret olabileceği tahmin ediliyor. Bir başka kritik metrik olarak kabul edilen CryptoQuant'ın BITCOIN MPI verileri, 21 Şubat'ta 3.5'ten aşağıda, yazının yazıldığı sırada ise 2.56 seviyesinde.


Bitcoin'in MPI'si || Kaynak: CryptoQuant

Madenci pozisyon endeksi veya MPI 2'den büyük olduğunda, madenciler sattığı için yüksek satış baskısı vardır. MPI'ın değeri basın zamanında 2.56 olduğu için, satış baskısının devam ettiğini, yani madencilerin hala BTC sattığı sonucuna varılabilir.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version