Reddit ve Robinhood Çatışması Sonrası Soruşturma mı Geliyor?


ABD Senatörü Sherrod Brown, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi Başkanı, bugün Robinhood borsasının mevcut durumu hakkında bir duruşma yapmayı planladığını duyurdu.

Sherrod Brown da duyurusunda benzeri bir açıklamada bulundu:

Wall Street'teki insanlar, sadece zarar gördüklerinde kuralları önemsiyorlar. Amerikalı işçiler yıllardır Wall Street sisteminin bozulduğunu biliyorlar - bedelini ödüyorlar. SEC ve Kongre'nin ekonomiyi sadece Wall Street için değil, herkes için işlemesini sağlama zamanı. Bu nedenle, gelecek Senato Bankacılık Komitesi Başkanı olarak bu önemli işi yapmak için bir duruşma yapmayı planlıyorum.

ABD Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters, Short pozisyon satışlarına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

GameStop (GME) gibi belirli menkul kıymetlerin aşırı yükselişinin ardından açılan short pozisyonları tartışma konusu olurken önce dünyanın en popüler web sitelerinden biri olan Reddit üzerinden Wallstreetbets topluluğu altında bir araya gelen bireysel yatırımcılar Robinhood üzerinden alım gerçekleştirdiler. Ayrıca, Robinhood ve diğer platformlar GameStop hisselerinin satın alımını durdurdu.

Alexandria Ocasio-Cortez ve Rashida Tlaib da Robinhood'un eylemlerine karşı olduklarını açıkladı ve soruşturma çağrısında bulundu. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version