Kanada Eski Başbakanı: Bitcoin Rezerv Para Birimi Olabilir

Kanada Eski Başkabakanı: Bitcoin Rezerv Para Birimi Olabilir

Kanada'nın eski başbakanı Stephen Harper, ABD dolarına olası alternatif rezerv para birimleri listesinde Bitcoin'den bahsetti.

Kanada'nın eski başbakanı Stephen Harper, ABD dolarına olası alternatif rezerv para birimleri listesinde Bitcoin'den bahsettiHarper, bir yatırım hizmeti olan Cambridge House'dan Jay Martin ile yaptığı röportaj sırasında açıklamalarda bulundu. Euro ve Çin Yuan'ı gibi devasa para birimlerinin dünyanın en büyük rezerv para birimi olarak ABD dolarının yerini almaya en yakın para olmasına rağmen, şanslarının çok düşük olduğunu aktardı.

Bitcoin veya Çin yuanı dünyanın rezerv para birimi ile rekabet edebilir

Kanada eski başbakanı, ikisinin de ABD dolarının yerini almayacağına dair derin bir şüpheye sahip. Birincisi, Euro'nun değeri konusunda uzun vadeli bir belirsizlik var. Harper, “Dünyanın en büyük rezerv para birimi olarak ABD dolarına alternatifin ne olduğunu görmek zor. Altın dışında Bitcoin önemli bir alternatif." Kanada eski başbakan ayrıca merkez bankası dijital para birimleri, yani CBDC'ler hakkındaki düşüncelerini de paylaştı.

Eski başbakan, CBDC'lerin "kaçınılmaz" olduğuna inanıyor

Eski Kanada başbakanı da merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Harper, finansal ortamın değişen dinamiklerini göz önünde bulundurarak CBDC'lerin "kaçınılmaz" olduğuna inanıyor. Ancak, muhtemelen katı düzenlemelere ve para politikalarına tabi olacaklardır. Harper'ın duruşu, hükümet yetkililerinin ve yatırımcıların Bitcoin ve kripto para birimlerine karşı yeni bir ışık gördüklerini gösteriyor. Bu doğrultuda düşünen tek kişi o değil.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version