Icrypex'ten Elif Kılıç ve Ozan Kara: Bu Altcoinlerden Yükseliş Bekliyorlar! Bitcoin'de Şubat Ayı Sert mi Geçecek?


Kripto para borsası Icrypex'ten Elif Kılıç ve Ozan Kara, Kripto Sözlük'ün konuğu olarak genel piyasayı analiz ederken Bitcoin fiyatındaki geri çekilmeyi ele aldılar. Eski FED başkanının açıklamaları ve kripto paraları ilgilendiren birçok konuyu ele aldılar.

Ledger çekilişi:
https://bit.ly/OcakAyiOzelBedavaLedger


Elif Kılıç, Kripto Sözlük'e katıldığı yayında, Bitcoin'in piyasayı domine etmesi, kripto parayı şekillendirse de BTC dominansının %65'lere kadar düştüğünü ve Altcoin sezonunda bir hareketlenmenin gelebileceğini aktardı.

Ozan Kara, insanların BTC'nin geldiği noktayı ucuz bulduğunu, ancak bu aşamada biraz daha temkinli olunması gerektiğini ifade etti. Benzer soruya ise Icrypex'ten Elif Kılıç, BTC'nin 40 bin dolarlardan 30 bin dolarlara indiğinde yeniden kurumsal alımları gerçekleştiğini, Grayscale'in yüklü alımlara, hatta 19 Ocak'ta 16.000'den fazla BTC satın aldığını aktardı.

Regülasyonlar Yılı mı Geliyor? BTC ABD'de Yasaklanabilir mi?

Ozan Kara, Bitcoin (BTC)'in popülerliğinin ve fiyatının gittikçe arttığı 2021 yılında regülasyonlar beklediğini ifade etti, yine de Janet Yellen'ın cümlelerini ciddiye almadığını aktardı. Günümüzde dünyada bir ekonomi savaşı olduğunu ve BTC'nin kaderini sadece Amerika'nın kararları etkilemeyeceğini aktardı.

Ülkeler Bitcoin Üretim Yarışında mı?

Icrypex'ten Elif Kılıç, ülkelerin sahip oldukları para biriminin değer kaybetmesini istemese de Bitcoin bu seviyelerde popülerliğe ulaşmışken ve birçok işlemin Blockchain ağında daha kolay yapılabildiğini ve bu sürecin paraları daha kullanışsız hale getirdiğini ve ülkelerin kendi dijital para birimlerine dönüştüreceklerini ifade etti. Ancak merkez bankalarının dijital para birimleri çıkartmasının da çok uzun süreler alacağını, bu dijitalleşmenin gerisinde kalabileceklerini de cümlelerine ekledi.

Şubat Ayında Bitcoin ve Kripto Paralarda Bizleri Neler Bekliyor?

Ozan Kara, yükselişin ardından piyasanın olgunlaşması açısından bir düzeltme beklediğini, Şubat ayının biraz kötü geçebileceğini ancak uzun vadede daha iyi seviyelerin bizleri beklediğini aktardı. Önemli olanın BTC'nin biraz stabilleşmesi gerektiğini ve altcoinlerde bir atak beklediğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca Kara, DeFi tarafında, DOT, AVAX ve Ethereum tarafında ekstra bir fiyatlama olabileceğini, ancak piyasayı Amerika'dan gelebilecek açıklamaların etkileyeceğini ve FED'in bilançosunun da yükseltilmesi BTC ve altcoinlerde olumlu süreçleri beraberinde getirebilir dedi.

Link Neden Ön Planda?

Icrypex borsasından Elif Kılıç, son günlerde DeFi denince ön plana çıkan kripto para birimlerinden birinin Link olduğunu ifade etti, ayrıca Link en büyük getiriye sahip kripto paralardan biri olduğunu aktardı. Ayrıca Chainlink'e sahip en büyük 9 cüzdan tüm Link'lerin %66'sına sahip olduğunu ve Link rekor kırsa da bunları satmadıklarını aktardı. Şirketlerin Blockchain ağına fazlasıyla artık önem vermeye başladığını ve bu noktada Chainlink'in ön plana çıktığını, Blockchain ağında diğer şirketlerin, Blockchain ağına entegre ve bu durumda Link'in diğer projelere göre ön plana çıktığını aktardı.

Ozan Kara ise; Avalanche'ın daha önceki yayınlarda sürpriz yapabileceğini, altyapılarının kuvvetli olduğunu aktardıklarını ifade etti. Önümüzdeki dönemlerde ise AVAX, DOT ve ATOM için daha aktif bir yıl beklediğini aktardı. AVAX, DOT ve ATOM'un gücünü Ethereum'dan alarak kendilerini geliştirdiklerini ifade etti.

Bitcoin 100.000 Dolarları Görebilir mi?

Icrypex'ten Ozan Kara, yatırım tavsiyesi olmadan yıl sonunda BTC'de 3 haneleri görebileceğini, insanların FOMO'ya hala kapılmadığını, kaçırıyoruz almalıyız algısının daha yüksek fiyatlarda başlayabileceğini aktardı.

Bitcoin'in ani bir hareket için piyasanın şu an bir haberi beklediğini, olası bir güzel haberle BTC'nin bir anda yeniden 40 bin doların üzerine kendini atabileceğini ifade etti.

Polkadot neden yükseldi, bizleri neler bekliyor, AVAX'ta yükseliş devam edebilir mi? İnsanlar kripto paralara ilgisi yükselmeye devam ediyor mu? Bitcoin ve Altcoin'lerde yükseliş devam edecek mi? Icrypex'ten Elif Kılıç ve Ozan Kara'nın katıldığı yayını aşağıdan izleyebilirsiniz.

YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version