G7 Ülkelerinden Kripto Paralar Hakkında Ortak Karar!

G7 Kripto ParaGerçekleşen G7 toplantısında, ABD Hazine Sekreteri Steven T. Mnuchin, kripto varlık ve diğer dijital varlıkların gelişen durumuna yönelik yanıtlar ve ulusal yetkililerin bu varlıkların kötü amaçlar ve yasa dışı faaliyetler için kullanımını önleme çalışmalarını içeren bir tartışmaya ev sahipliği yaptı. Buna ek olarak, yetkililer ve G7 üyeleri, ulusal makamların yasa dışı faaliyetler için kripto para birimlerinin kullanımını önleme çalışmalarını tartıştılar.

Ledger çekilişini kaçırma!

Toplantıya katılanlar arasında Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, Avrupa Komisyonu ve Eurogroup'tan maliye bakanları ve Merkez Bankası yöneticileri yer aldı. Tartışmaya IMF, Dünya Bankası ve Finansal İstikrar Kurulu başkanları da katıldı.

G7 genelinde dijital para birimlerini düzenleme ihtiyacı konusunda güçlü bir destek var. Bakanlar Ekim ayında yayınlanan dijital ödemelerle ilgili G7 ortak bildirisine desteklerini yinelediler.

ABD Hazine Bakanlığı'nın pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, G7, COVID-19 ve ekonomik problemler hakkında görüşmelere ek olarak "kripto para ve diğer dijital varlıkların gelişen durumuna yönelik yanıtlar ve ulusal yetkililerin bu varlıkların kötü amaçlar ve yasa dışı faaliyetler için kullanımını önleme çalışmalarını" ele aldı.

G7 ülkeleri arasında dijital paraları düzenlemeye olan ihtiyaca güçlü bir destek var. Başbakanlar ve merkez bankası müdürleri, G7'nin ekim ayın dijital ödemelere ilişkin yaptığı ortak açıklamaya olan desteklerini yineledi.

G7 yetkilileri arasındaki konferanstan kısa bir süre sonra, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Facebook'un Diem stabilcoin'ini eleştirdi. Resmi, projeyi "koyun görünümlü bir kurt" olarak nitelendirdi ve adını değiştirmenin temellerini değiştirmeyeceğine dikkat çekti. Bakana göre, Almanya ve Avrupa, "düzenleyici riskler yeterince ele alınmamışken" projenin pazara girişini "kabul edemez ve kabul etmeyecektir" dedi ve para birimi tekelinin devletlerin elinde kalmasını sağlamak için regülatörlerin mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini de ekledi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version