CoinGecko'dan Önemli Kripto Para Raporu!


CoinGecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Dünyanın en büyük kripto para listeleme platformlarından biri olan CoinGecko, yakın zamanda kripto paraların Ekim ayı durumunu detaylıca anlattığı bir rapor yayınladı. Keyifli okumalar 😊

Geçtiğimiz ay, kripto para alanında birçok gelişmenin olduğu ve oldukça hızlı bir dönem geçirdik. Bitcoin (BTC), 19.725 dolarlık yükselişiyle 16 Aralık'a kadar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, 17 Aralık sabahında ise BTC 23.700 dolara kadar tırmanarak yeni bir ilke imza attı. DeFi protokolü, yaklaşık 70 milyon dolarlık kayıplara mal oldu ve Bitcoin türevleri piyasaları fazlasıyla ilgi gördü.

Buna ek olarak Square, PayPal ve DBS Bank gibi büyük finansal şirketlerin riskten korunma stratejilerinin bir parçası olarak benimseme çabalarını sürdürdüklerini gördük.

İşte CoinGecko'nun Kasım ayında kripto paralar için 5 önemli gördüğü nokta:
  1. Piyasa, 554 milyar dolarlık bir yıllık yüksek seviyeyi kaydetti ve 2020 için 378 milyar dolarlık bir önceki yüksek seviyesini aştı
  2. Bitcoin fiyatı, 30 Kasım'da 19.725 dolarda yeni bir ATH kaydetti ve 3 yıl sonra 19.665 dolarlık bir önceki yüksek seviyesini değiştirdi
  3. Bitcoin Perpetual Swap açık faizi (OI) 23 Kasım'da 3,1 milyar dolarlık bir seviyeye ulaştı
  4. XRP, AAVE ve YFI'nin% 150'den fazla getiri elde ettiği için güç gösterdi
  5. Kripto para borsalarında işlem hacimleri en yüksek aylık hacmine ulaştı - 348 milyar dolar, ancak dexs 3,3 milyar dolar düştü
1. Kripto para piyasaları 554 milyar dolara yükseldi

Pazar, Ekim ayının büyümesinden (%46 vs %20) daha iyi performans gösterdi ve bir önceki 378 milyar dolarlık yüksek seviyeyi aşarak 554 milyar dolarlık bir yılın en yüksek seviyesini kaydetti. Ayrıca, işlem hacmi bir önceki aya göre %82 arttı.

2. Kasım'da Bitcoin'in fiyatı 19.725 dolar olarak yeni bir ATH kaydetti

Piyasanın performansına benzer şekilde, Bitcoin de 19.725 dolarlık yeni bir ATH'ye ulaşarak yeni bir rekor elde etti. Bu, önceki yüksek seviyesi olan 19.665 doları belirledikten 3 yıl sonra geldi ve muhtemelen kurumsal yatırımcıların akını ve 2021 için belirlenen S&P Dow Jones Endekslerinin piyasaya sürülme beklentisinden kaynaklanıyor. Ana akım veya kurumsal benimsemeyle ilgili haberlerin, kripto para piyasasına, özellikle de Bitcoin'e yönelik olumlu duyguları artıyor.

3. Bitcoin Perpetual Swap Açık Faizi yeni bir zirveye ulaştı

Bitcoin'in son rallisi dalgalanma ve bununla birlikte Bitcoin Perpetual Swap'lere piyasa katılımında bir artış getiriyor. En iyi borsalar için açık faiz (OI) 23 Kasım'da 3,1 milyar dolarlık yeni bir yıllık yüksek seviyesine ulaştı. Ayı 2,7 milyar dolardan biraz düşük kapatmasına rağmen, aylık büyüme açısından hala %21'lik bir artışı temsil ediyor.

Binance, Bybit, OI'da sırasıyla %40 ve %39'luk muazzam bir büyüme ile Kasım ayını bitirdi.

4. XRP, AAVE ve YFI'nin% 150'den fazla getiri sağladığı için güç gösterisi yaptı

Bitcoin Kasım ayında %42 artışla yükselirken diğer büyük altcoinler de güç gösterdi. XRP aylık bazda %177'lik etkileyici bir artışla sürpriz yaptı.

Bunu Aave ve Yearn Finance'da yakından takip etti. Aave'nin büyümesi muhtemelen protokolün sürüm 2 lansmanı ile körüklenirken, YFI'ın büyümesi birleşme ve satın alma ile desteklendi.

Genel olarak, Kasım, piyasadaki hemen hemen tüm kripto paralar için verimli bir büyüme ayı oldu.

5. Toplam işlem hacmi, 348 milyar dolarlık en yüksek aylık hacmine ulaştı

Ne yazık ki - sektördeki ticaret hacmindeki kazanımlara rağmen, merkezi olmayan borsalar (DEX), Ekim ayına göre 3,3 milyar dolarlık (-%15,8) bir düşüş yaşadı ve toplam işlem hacmi 17 milyar dolar oldu. Hem Uniswap hem de Curve Finance, sırasıyla 2.39 milyar dolar ve 2.41 milyar dolarlık düşüşle zararların en büyük kısmını oluşturdu. Bu arada, Sushiswap 1,1 milyar dolarlık artışla tek kazanan oldu ve hakimiyetini %11 ile en yüksek seviyesine yükseltti.

CoinGecko raporunun tamamını buradan okuyabilirsiniz.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version