Bitcoin'in Hakimiyeti Artıyor, Alt-Sezon Bu Ortamda Mümkün mü?





Bitcoin 1 gündür tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu tekrar tekrar yenilerken 17 Aralık sabahı 23.700 dolar seviyesine kadar çıktı. Çoğu kripto para yeşil renklerle parıldıyor. Her ne kadar Bitcoin (BTC)'in domainansı %65'in üstünde olsa da Altcoinler Bitcoin'e karşı direniyor.

Bitcoin'in 23.700 dolara ulaşarak rekor seviyelerde inanılmaz bir günlük yükseliş gerçekleştirdi. Çoğu kripto parayı arkasında bıraktı ve bütün altcoin'ler BTC değerine karşı direndi. Piyasa üzerindeki Bitcoin Hakimiyeti %65'in üstüne çıkarken tüm piyasa değeri bir günde 75 milyar dolar arttı.

Bitcoin Fiyatı 23.000 Doların Üzerinde İşlem Görüyor

19.000 dolar civarında birkaç gün konsolide olduktan sonra BTC, dün inanılmaz bir yükseliş yaşadı. Yükseliş ilk kez 20.000 doların üzerine çıkarak başladı.

Fiyat hareketi yatırımcıların büyük ilgisine yol açtı ve bu da birçok kripto para borsasında kesintilere sebep oldu.

Herkes Bitcoin'in 20.000 doları kırdıktan sonra artık düşüşün geleceğini düşünürken lider kripto para birimi BTC büyülü tırmanışına devam etti  21.000 dolar, 22.000 dolar ve 23.000 dolar derken 24.000 dolara çok yaklaştı. Yazının yazıldığı sırada ise BTC 23.188 dolardan işlem görüyor.

İlginç bir şekilde fiyat artışı, en az 1.000 Bitcoin tutan cüzdan sayısındaki artışla aynı zamana denk geldi. Glassnode verileri, bu tür cüzdanların tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.294'e ulaştığını  ve böylece üç gün önce görülen önceki rekoru kırdığını ortaya koydu.
Altcoin'ler Bitcoin'e Karşı Direniyor!

Bitcoin'de olduğu gibi çoğu altcoin yükseliş yaşadı ve BTC'yi yukarı doğru takip etti. Bununla birlikte, ABD doları karşısında etkileyici kazançlar getirmiş olsalar da, Bitcoin'in de epey gerisinde kaldılar.

Aşağıdaki kırmızı grafiğin gösterdiği gibi XRP, Bitcoin'e (%6) karşı gerçekten değer kazanan birkaç coin arasında yer alıyor. Ethereum, Bitcoin Cash, BNB, Cardano, Litecoin, Chainlink ve Polkadot dahil olmak üzere ilk on kripto para biriminin geri kalanı, BTC'ye kıyasla %3 ile %9 arasında değer kaybetti.

Sonuç olarak BTC'nin piyasa üzerindeki hakimiyeti %65'in üstüne yükseldi. Bu ise bir günde %2 ve üç hafta içinde %5'lik bir büyüme anlamına geliyor.


Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version