Büyük Japon Firmaları, Dijital Para Testine Katılacak!


Japan Times raporuna göre, Japonya'daki 30'dan fazla büyük şirket, birlikte çalışabilir nakitsiz ödeme hizmetleri için ortak altyapıyı teşvik etmeyi amaçlayan bir grup, önümüzdeki Nisan  2021 mali yılından itibaren olası bir özel dijital para birimi üzerinde doğrulama testleri başlatacak. Farklı nakitsiz ödeme uygulamaları arasında birlikte çalışabilirlik eksikliği, hem tüketiciler hem de perakendeciler için bir engel teşkil etmektedir. Bir mağazanın kabul eden bir terminali yoksa müşteriler akıllı telefonlarındaki ödeme uygulamasını kullanamaz.

Büyük Japon bankaları, dijital para birimlerini keşfetmek için ortaklaşa bir grup kurdu

Bu yılın başlarında, Japonya'nın üç mega bankası - MUFG Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corp. ve Mizuho Bank - ve akıllı kart Suica'nın düzenleyicisi olan demiryolu operatörü East Japan Railway Co., nakitsiz ödemeler için olası birlikte çalışabilir altyapıyı keşfetmek üzere grubu birlikte kurdu. Konsorsiyum, farklı nakitsiz ödeme hizmeti sağlayıcılarının orijinal ödeme hizmetlerini korurken kullanmalarına izin vermek için birlikte çalışabilir bir yapıya sahip ortak bir dijital para birimi öneren bir rapor yayınladı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version