Cardano: Bankalar Bitcoin Yerine ADA Tutmakla İlgileniyor

ADAFrederik Gregaard, birçok bankanın Cardano (ADA)'yu tutmakla ilgilendiğine dikkat çekiyor.

ADA, Bitcoin ile aynı veri koruma özelliklerine sahiptir, bu nedenle finans kurumları Bitcoin yerine kolayca ADA tutabilir.

Cardano Vakfı CEO'su Frederik Gregaard, Eylül ayı sonunda görevini üstlenmek üzere işe alınmıştı. Daha önce, dev PwC'nin Dijital Finans Başkanıydı. Katıldığı bir podcast'te ADA'nın benimsenmesi, mahremiyeti, liderliği ve Cardano'nun geleceği hakkında konuştu.

Cardano Vakfı'nın CEO'su, bankacılık sektöründeki bağlantılarının kripto para birimlerinin ve blockchain teknolojisinin “kalıcı olduğunu” gösterdiğini olumlu bir şekilde belirtti. Gregaard, Cardano'nun dünya çapında sahip olduğu birçok ittifakı gözden geçirdiğini ve derlediğini söyledi. Bu anlamda, ADA'nın kurumsal düzeyde benimsenmesi için net bir yol gördüğünü belirten Gregaard, Cardano'nun benimsenmesinin hızlanmasını engelleyen nedenlerden bahsetti:
(ADA'nın bankacılık kurumları tarafından benimsenmesi üzerine) Bunu yapabilen bazı bankaları zaten biliyorum, ancak bazı düzenleyici kargaşalar olabileceğini düşündükleri için isimlerinden bahsetmeme izin verilmiyor, açıklamadan etmeden önce onlarla anlaşmam gerekiyor (…) Ama gelecekte bunun için olasılıklar var. Bir bankacı olarak hangi düğmelere basmam gerektiğini biliyorum.
Bir önceki noktayı genişleten Cardano Vakfı'nın CEO'su, ADA'nın bankacılık kurumları tarafından benimsenmesi için sahip olması gereken gizlilik özelliklerinden bahsetti. Gregaard, Bitcoin ve ADA arasında gizlilik açısından 1'e 1 eşitlik olduğuna inanıyor. Yönetici, kripto para birimleri arasındaki tek farkın fikir birliği protokollerinde olduğunu söyledi.

(Proof-of-Stake), Bitcoin protokolüne göre biraz daha az mahremiyete sahip olmanızı sağlar. İnsanlar işlerini Bitcoin üzerinde yürütebiliyorlarsa işlerini ADA üzerinde de yürütebilirler.

Son olarak yönetici, Cardano Vakfı'nın geleceği ve Cardano ekosistemindeki konumu hakkında konuştu. Gregaard, Cardano Vakfı'nın daha sonraki platform dönemlerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında IOHK'ya destek olarak hizmet etmek için teknik yeteneklerinin daha da geliştirileceğini söyledi.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version