Avustralya ve Singapur'un Blockchain Planı Açıklandı!

blok zinciri
Avustralya ve Singapur, ülkeler arasındaki uluslararası ticaret akışını iyileştirmeyi amaçlayan bir Blockchain sistemini duyurdular.

Avustralya, iki ülke arasındaki uluslararası ticareti kolaylaştırmayı amaçlayan blok zinciri üzerinde bir dijital doğrulama planı denemesi yürütmek için Singapur'daki iki ayrı düzenleyici kurum, Singapur Gümrükleri ve Singapur Infocomm Medya Geliştirme Kurumu ile ortaklık kurdu. Bu hafta başlayan görüşmede, uluslararası ticarete yönelik elektronik belgelerin işlenmesi için Border Force'un Hükümetlerarası Ledger ve Singapur'un TradeTrust sistemi kullanılacak. Sınır ötesi ticaret denemesi, Birleşmiş Milletler Ticaret Kolaylaştırma ve Elektronik İşletme Merkezi aracılığıyla her iki taraftan da Blockchain uzmanları tarafından yürütülecektir.

"Blockchain ticaretin verimliliğini artıracak."

ANZ Bank, Avustralya Ticaret ve Sanayi Odası ve Avustralya Sanayi Grubu da dahil olmak üzere çeşitli kuruluşlar denemelere katılmaya hazır. Border Force Komiseri Michael Outram, blockchain çözümünün iki ülke arasındaki ticaret verimliliğini artırırken idari maliyetleri de azaltacağını söyledi. "ABF, ülkelerimiz arasındaki uluslararası ticareti geliştirmek için Singapur ile daha fazla işbirliği yapma fırsatını memnuniyetle karşılıyor.

Dünya Blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul ediyor

Bilim ve Güvenlik Çalışmaları Merkezi (CSSS) King's College London, blockchain teknolojisinin kullanılmasının, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması taraflarının güven oluşturmasına ve nükleer silahların sökülmesini daha emniyetli ve güvenilir hale getirmesine yardımcı olacağını öne sürdü. Son birkaç yılda, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler Blockchain teknolojisinin potansiyelini kabul etmeye başladı. Birkaç ülke, sağlık hizmetleri ve lojistik gibi çeşitli alanlarda teknolojiyi aktif olarak kullanmaktadır. Daha önce, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesini blockchain sektöründe lider olmaya çağırmıştı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version