Kanada Merkez Bankası, Kripto Para Anlayışına Sahip Ekonomist Arıyor!



Kanada merkez bankası, CBDC projesi için derinlemesine bir kripto para anlayışına sahip bir ekonomist aradığını bildirdi.

Kanada merkez bankası, nihayetinde kendi dijital para biriminin yaratılmasına yol açacak bir dizi hamle yapıyor ya da en azından, kripto para endüstrisinin şu anda varsaydığı şey bu. Merkez bankası, CBDC projesi için derinlemesine kripto para anlayışına sahip bir ekonomist aradığını açıkladı. Merkez bankasının resmi sayfasına göre, ekonomistin işi elektronik fonlar ve ödemeler sektöründeki yeni gelişmeleri izlemek, bunları analiz etmek, araştırma projeleri uygulamak, analitik notlar hazırlamak ve daha fazlası olacak.

Kanada Merkez Bankası bir CBDC yayınlamak istiyor

Merkez bankasının iş ilanı, CBDC'nin potansiyel gelişimi için hazır olmaları gerektiğini ekleyerek bankanın kendi dijital parasını çıkarma planlarına devam ettiğini belirtti. Pozisyon için bile değerlendirilmek üzere başvuru sahiplerinin karşılaması gereken bir dizi özel şart var. Başvuru sahiplerinin, kripto paralar, özellikle Bitcoin ve Ethereum ve diğer kripto paralar ve platformlar hakkında derinlemesine bilgi ve anlayışına sahip olmaları gerekir. Bunun da ötesinde, başvuru sahiplerinin geleneksel ödeme sistemlerine aşina olması gerekiyor.

Dünyadaki merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

Bugün erken saatlerde bildirildiği üzere Yeni Zelanda Merkez Bankası, perakende CBDC'lere derinlemesine baktıklarını açıkladı. Pek çok ülkedeki merkez bankaları CBDC'lere ilgi duyduklarını ifade ettiler ve birçoğu aktif olarak aynı konuda çalışıyor. Çin Halk Bankası (PBoC), ulusal dijital para birimini piyasaya süren ilk büyük ülke olmaya hazır. Merkez bankası, DCEP olarak adlandırılan ulusal dijital para birimi üzerinde son beş ila altı yıldır çalışıyor ve şu anda bunu halka duyurmaya çok yakın.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version