İngiltere Kripto Para Türevlerini Yasaklıyor!



Birleşik Krallık FCA, önümüzdeki yıl 6 Ocak'tan itibaren kripto para birimi türevlerinin ve ETN'lerin tüm bireysel müşterilerine satışını, pazarlamasını ve dağıtımını yasaklayacak.

Birleşik Krallık'taki Mali Tutum Otoritesi (FCA), 6 Ocak 2021'den itibaren kripto para birimi türevlerini ve borsada işlem gören banknotları (ETN'ler) bireysel müşterilerine yasaklamayı planlıyor.

FCA bildirisinde, bu tür ürünleri "oluşturdukları zarar nedeniyle bireysel müşteriler için uygun değil" olarak nitelendirdi. Düzenleyici kurum, bireysel müşterilerin, sunabilecekleri çeşitli sorunlar nedeniyle güvenilir bir değer belirleyemediklerini belirtti:

  1. Kripto varlık fiyat hareketlerinde aşırı oynaklık.
  2. Temel varlıkların doğası gereği, değerleme için güvenilir bir temele sahip olmadıkları anlamına gelmesi.
  3. İkincil piyasada piyasa suistimali ve mali suçun yaygınlığı.
  4. bireysel yatırımcılar tarafından kripto varlıklarının yetersiz anlaşılması.
  5. Bireysel yatırımcıların bu ürünlere yatırım yapmaları için yasal yatırım ihtiyacının olmaması.
Watchdog, Bitcoin, Ether veya Ripple gibi token'ların "düzenlenmemiş devredilebilir kripto varlıklar" olduğunu ve bu da onları "belirtilmemiş yatırımlar" veya e-para haline getirdiğini belirtti.

FCA, bu önlemlerin bireysel yatırımcılar için "ani ve beklenmedik kayıplar" için mali riskleri azaltmaya çalıştığını savundu. Bu nedenle regülatörler, Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren firmalar tarafından düzenlenmemiş devredilebilir türevlerin ve ETN'lerin kripto varlıklarının satışını, pazarlamasını ve dağıtımını yasaklamak için nihai kuralları yürürlüğe koydu.

FCA'nın geçici Strateji ve Rekabet İcra Direktörü Sheldon Mills, yasağın tüketici korumasını geliştirme yaklaşımını örneklediğini iddia etti.

Kripto para varlıkları güvenilir bir şekilde değerlendirmenin doğasında var olan zorluklarla birlikte önemli fiyat dalgalanmaları, bireysel yatırımcılaerın kripto türevlerinin alım satımından zarar görme riskiyle karşı karşıya bırakıyor. Bunun önemli ölçüde gerçekleştiğine dair kanıtımız var. Yasak, uygun bir koruma seviyesi sağlamayı hedefliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version