Stop Limit Kullanarak Paramızı Nasıl Koruruz, Stop Limit Neden Önemli? 🔥🔥🔥


Kripto Para Borsalarında al-sat işlemlerini sıkça yapan kişilerin alışkın olduğu "Stop limit, stop loss ve conditional order" gibi adları bulunan emirler, kripto para platformlarında stop-limit isminde karşımıza çıkıyor. Bu yazımızda sizlere Stop Limit nedir, Stop Limit nasıl kullanılır? Bunları Icrypex kripto para borsası üzerinden anlatacağız.


Stop-Loss (Stop-Limit) kaybınızı durdurma şansı tanır ve bazen yatırımınız için hayati bir seçenek olabilir. Birçok yatırımcı, özellikle yeni başlayan yatırımcıların pek tercihi değildir, oldukça karmaşık algılanmaktadır. Kripto para borsaları için risk, diğer borsalardan daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz; çünkü piyasada yaşanan ani fiyat hareketleri, yani dalgalanmalar, diğer borsalara göre daha fazladır.

Spot Limit Kullanarak Paramızı Nasıl Korururuz, Spot Limit Neden Önemli?

Satış İçin Stop-Limit Kullanımı

Bir satış örneğini Icrypex'i kullanarak gerçekleştirelim. Şu an 1 Bitcoin Icrypex'te 10.480 dolar. Bizim bunu 8.000 dolarda aldığımızı varsayalım ve şu an satış yaparsak eğer güzel bir kar elde etmiş olacağız. Analizler ise bize Bitcoin fiyatının yukarı yönlü olduğunu söylüyor ve biz de satışı biraz daha yüksek bir fiyattan gerçekleştirmek istiyoruz. Yalnız bu noktada piyasanın dalgalı halinden çekiniyoruz. Bu durumda biz de en yüksek alış emri 10.400 doların altında düşerse eğer 9.900 dolarda elimizdeki Bitcoin'lerin satılması emrini giriyoruz. Burada tabii ki belirli bir zarar yüzdesini kendimize göre belirleyip bir de sonraki destek bölgesini belirleyerek hareket etmemiz gerekiyor. Biz bu örneğimizde %5 civarında bir düşüş kullanarak Stop-Limit sat emri verdik. Stop Fiyatı yani tetikleyiciye 10.400 dolar yazıyoruz. Ortalama %5'lik bir düşüş ile 9.900 dolardan da satışı gerçekleştirmesini istiyoruz. Yani burada 10.400 dolara inince Icrypex kripto para borsası üzerinde sistem otomatik 9.900'a gelince satış gerçekleştirecek. İşlem gerçekleşene kadar bu emri iptal edebileceğinizi unutmayın.
Bu işlemi alış işlemini gerçekleştirdikten sonra zararı azaltmak için de kullanabilirsiniz. Eğer alım yaptınız ve işler kötü gidiyorsa kendinize göre bir yüzde zararı belirleyerek o noktaya stop-limit emir girebilirsiniz. Bu durumdan düşüşün devam etmesi gibi bir durumda zararınızı olabildiğince azaltmış olursunuz.

Satış ile ilgili stop-limit emirlerindeki hedef ise herhangi bir düşüşle karşı karşıya kalmamak adına koruma altına alınmaktır. Genellikle az zarar etmek ve kârı koruma amacıyla kullanılmaktadır.

Alış İçin Stop-Limit Kullanımı

Bitcoin'in şu an fiyatının 10.400 dolar olduğunu varsayalım. Bu fiyata ise 12.500 dolardan düştü diyelim. Fiyatın yeniden yükseleceğini düşünüyoruz ama almak için almak için daha uygun bir fiyatı bekliyoruz. Önümüzdeki birkaç saatte borsaya bakabilmemiz mümkün değil. Borsaya bakamadığımız bu süreçte olası bir alış pozisyonunu kaçırmamak için Stop-Limit kullanarak bir alım emri giriyoruz. Fiyat 10.300 dolara gelirse (tetikleyici) 10.250 dolarda al emri giriyoruz.
Bu emir türünü ayrıca ani yükselişleri kaçırmamak için de kullanabilirsiniz. Bitcoin'in belli bir direnç noktasını kırmasından sonra alım yapmak istiyorsanız direnç noktasına göre bir tetikleyici ve alış emri girebilirsiniz.

Kriptosozluktv.com'un bu yazısında Icrypex kripto para borsası üzerinden Stop Limit nedir, Stop limit nasıl kullanılır gibi bilgiler vermeye çalıştık. Siz de Icrypex üzerinden düşük komisyonla alış ve satış emirleri vererek kripto paralarınızı daha değerli hale getirebilirsiniz.


YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version