Kripto Para Sektörü Apple'a Yaklaşamıyor!

Kripto Para Sektörü Apple'a Yaklaşamıyor

Kripto para sektörü 10 yıl gibi bir sürede ciddi bir ivme kazansa da, özellikle de Apple gibi dünyanın en büyük şirketlere kıyasla hala çok küçük bir miktar değeri elinde bulunduruyor.

2 trilyon dolar gibi muazzam bir piyasa değerine sahip Apple hisseleri (AAPL), yazının yazıldığı sırada itibarıyla toplamda 323.5 milyar dolar piyasa değerine sahip kripto para piyasasını epey arkada bırakmaya devam ediyor. 2008 yılında Bitcoin White Papper'ı yayınlanmasıyla ortaya çıkan kripto para sektörü, başlangıçta basit bir projeden milyarlarca dolar yatırım alan bir sektöre dönüştü. İlk başlarda 1 dolar bile değeri olmayan Bitcoin, 2017 sonlarında rekor seviye olan 20 bin dolara kadar yükseliş gösterdi. Bitcoin'in piyasa değeri ise yazının yazıldığı sırada 185.7 milyar dolar.

10 yıl gibi bir sürede her ne kadar ciddi bir yükseliş gösterse de, Apple hisse senetlerinin piyasa değeri yanında daha çok küçük bir piyasa olarak kalıyor. Kripto para sektörünün değerinin 6 kat artmasıyla ancak Apple'a erişebiliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version