Kripto Para Destekli Akon City 2021'in Başlarında İnşaata Başlıyor

Kripto Para Destekli Akon City 2021'in Başlarında İnşaata Başlıyor

Dünyaca ünlü şarkıcı Akon'un fütüristik kripto para birimi destekli şehri 2021'in başlarında inşaata başlayacak. Akon City sekiz yıl sonra tamamen tamamlanacak.

Projenin arkasındaki popüler şarkıcı, yapımcı ve beyni Akon, “gerçek hayattaki Wakanda” olarak da anılan Akon City'nin yapımına 2021 başlarında başlayacağını söyledi. Hatta bu konsepti Afrika'daki diğer ülkelerde franchise etme planlarını bile ima etti.

Akon City İnşaatı Birkaç Ay İçinde Başlıyor


İlk olarak 2018'in ortalarında duyurulan Akon City, tamamen yenilenebilir enerjiyle çalışan ve Akon'un kendi kripto para birimi Akoin ile çalışan akıllı bir şehir olma konusundaki devrim niteliğindeki fikri nedeniyle kitlesel ilgi gördü.

Proje eleştirmenleri, ünlü şarkıcının dikkatleri sadece kendine çekmeye çalıştığını iddia ederek fikrini çabucak ortadan kaldırsa da, fütüristik şehir, KE International'ın projeyi inşa etmek için 6 milyar dolarlık bir sözleşme imzalamasıyla gerçekleşmeye başladı. ABD merkezli firma, o sırada iki aşamanın 2029 yılına kadar tamamlanması gerektiğini kaydetti.

İnşaatın başlama tarihi yakın zamana kadar açıklanmadı. Global Herald'ın bir raporuna göre, Akon, ilk geliştirme aşamalarının önümüzdeki yılın başlarında başlayacağını duyurdu.

Senegalli-Amerikalı R&B şarkıcısı, kıtanın dışında yaşayan Afrikalılar için bir "eve dönüş seçeneği" olarak hizmet edeceğini umarak "gerçek hayattaki Wakanda" şehir tanımını ikiye katladı. Akon, projenin yerel halk için birçok ihtiyaç duyulan işleri sağlayabileceğini ve tamamlandığında çok sayıda turist çekebileceğini kaydetti.


Şarkıcı Akon, Akon City için şu ifadelerde bulundu:

Evdeki sistem onlara asla hayal edemeyeceğiniz kadar farklı şekillerde haksız davranıyor. Ve bunun dışında başka bir yol olmadığını düşünerek yaşıyorlar. Dolayısıyla, Amerika'dan, Avrupa'dan veya diasporanın başka bir yerinden geliyorsanız ve Afrika'yı ziyaret etmek istediğinizi düşünüyorsanız, Senegal'in ilk durağınız olmasını istiyoruz.


Akon City Özellikleri ve Olası Franchise


Akon Şehri'nin sürrealist tasarımlarından bazıları geleneksel Afrika mimarisinden esinlenmiştir ancak büyük olasılıkla metal ve camdan yapılacaktır. Şehir içinde planlanan bir otel, Afrika'daki 54 ülkenin her biri için dekore edilmiş odalara sahip olacak.

Ancak Akon, inşaat malzemelerinin hangi kısmının yerel kaynaklardan geleceğini hala bilmediğini söyledi. Ayrıca Afrika'da yeterince hızlı uygun bir mimarı bulamadı, bu yüzden Dubai merkezli bir mimarın hizmetlerini kullanmak zorunda kaldı.

Akon City'nin ortaya çıkan özelliklerinden bazıları bir sahil beldesi, bir teknoloji merkezi, kayıt stüdyoları ve hatta ülkenin film endüstrisini canlandırabilecek "Senewood" adlı bir bölgeyi içeriyor.

Daha fazla ayrıntı açıklamadan Akon, Akon City başarılı olursa konsepti diğer Afrika ülkelerine franchise edebileceğini ima etti.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version