DeFi Curve Klonu Swerve Finance, Yeni Bir Pump ve Dump mı?

DeFi Curve Klonu Swerve Finance, Yeni Bir Pump ve Dump mı?

DeFi alanında bu hafta yeni bir verim tarım protokolü başlatılmadığı bir gün geçmedi ve bugün sahneye çıkan Swerve Finance ile bir istisna değil.

Bu hafta, yarısı pump'lanan ve belirsizliğe geri dönen Sushi, Kimchi, Hotdog, sandviç ve Pizza gibi şeylerle doluydu. Şimdi son derece tartışmalı DeFi sahnesinde görünen en son taklitçi, Swerve Finance adlı bir Curve klonudur.

Dürüst Çalışkan Çiftçiler Aranıyor


Swerve, likidite sağlayıcılarına tahsis edilen tam token dağıtımı ile verimli stablecoin ticareti için tasarlanan Ethereum'da adil bir likidite havuzu olduğunu iddia ediyor. Tanıdık geldi mi? Çünkü öyle. Swerve, Curve Finance protokolünden alınan başka bir DeFi klonudur.

Likidite sağlayıcılarına tahsis edilen token dağılımının %100'üne sahip bir $CRV çatalı olan Swerve tanıtımı. $SWRV, #DeFi'daki tüm dürüst çalışkan çiftçiler için adil bir dağıtımdır sunar.

Web sitesi token dağıtımının bir dökümünü gösteriyor;

“Sahte dağıtım yok, şüpheli ön madencilik yok, yönetim oylarının çoğunluğunu kontrol eden kurucu yok, şüpheli takım önerileri yok, ‘hissedarlara’ %30 tahsisi yok, takım tahsisi yok, onlarca yıl süren dağıtım yok, hiçbiri yok.”

Hiçbir çalışma yapılmadığında takıma veya geliştiricilere hiçbir şey tahsis etmek oldukça kolaydır ve akıllı sözleşmeler, birkaç ince ayar ile başka bir platformdan kopyalanmıştır. Akıllı iletişim dağıtımı konusunda biraz teknik bilgiye sahip olan herkes bunu yapabilir, bu yüzden son zamanlarda pek çoğu ortaya çıktı. Curve kodunun tescilli olup olmadığı sorulduğunda, Swerve şu cevabı verdi:

"Curve'nin sözleşmeleriyle esasen bir delegasyon aracılığıyla zincir üzerinde API olarak etkileşime giren bağımsız Solidity kodu yazdık. Swerve'de yeniden kullanılan tüm yazılımlar MIT lisanslıdır."

Tıpkı Curve gibi, likidite sağlayıcıları da SWRV kazanmak için Swerve DAO'da stake edilebilen ySWRV tokenleri ile ödüllendirilir. Likidite sağlayıcıları arasında yeniden dağıtılan toplam 33 milyon token arzı ve başlamak için yalnızca bir Y havuzu olacak.

İlk iki hafta, 9 milyon token daha büyük bir dağıtıma sahip olacak ve geri kalanı önümüzdeki altı yıl içinde piyasaya sürülecek.

Başka Bir Pump ve Dump mı?


İlk tepkiler olumlu oldu, ancak ilk aşamalarda balinaların yüklenmesini, token'ın aşırı yükselmesini ve daha sonra ekosisteme giren herkesin üzerine bir dump etkisi yaratmasını engelleyen hiçbir şey yok.

Swerve'nin piyasaya sürülmesi için herhangi bir zaman çerçevesi yoktu ve token, yazım sırasında Uniswap'te listelenmemişti. Sushi, Kimchi ve şimdi başarısız olan Hotdog'un beğenilerinin ardından, bu klon DeFi projelerinden herhangi birinin son derece yüksek riskli olduğunu söylemek doğru olur.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version