Cosmos (ATOM) Anonim Kimlik İçin Nym İle Ortaklık Yaptı!

Cosmos (ATOM) Anonim Kimlik İçin Nym İle Ortaklık Yaptı

Cosmos blockchain, anonim kimlik bilgilerini Blockchain ağına entegre etmek için gizlilik teknolojisi firması Nym ile ortaklık kurdu. Bu, kullanıcıların gizliliğini korurken bilgileri paylaşmasına izin verir.

Anonim kimlik bilgileri Cosmos ekosistemi için büyük bir anlaşma


Blockchain analytics şirketlerinin ve izleme araçlarının yükselişi, blockchain üzerinde yapılan işlemleri izlemeyi ve tanımlamayı kolaylaştırdı.

Cosmos blockchain, çoğu blockchain gibi, defterindeki işlemleri görüntüleyebilen herkese açıktır. Anonim kimlik bilgileri kullanıcılar ekstra bilgi ifşa etmeden hareket veren ilgili bazı bilgiler edinmek gibi işlemler izleme sınırlamak için bir yoldur.

Nym'nin anonim kimlik bilgilerinin entegrasyonu, Cosmos kullanıcılarının gizliliği artıran bilgileri korumalarını sağlayacaktır.

Ayrıca, Nym anonim kimlik bilgileri de tamamen merkezi olmayan olduğu için farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Her zaman çevrim içi olmak için yayın yapan teknolojiye bağlı olan diğer anonim kimlik bilgilerinin aksine, Nym'nin kimlik bilgileri Cosmos blockchain ekosisteminde kalıcı olarak erişilebilir.

Nym'den Harry Haplin'e göre bu faktör kimlik bilgilerini benzersiz kılıyor:

Merkezi kimlik bilgileri genellikle yalnızca bir ağın düğümleri açıkken kullanılabilir, ancak Cosmos ekosisteminde Nym kimlik bilgileri kalıcı olarak erişilebilir olacaktır.
Nym'in anonim kimlik bilgileri, seçici bir kimlik bilgisi açıklama şeması olan Coconut adlı bir protokol üzerine kurulmuştur.

Düzenleme ve gizlilik arasında bir denge kurmak


Cosmos, çeşitli dağıtılmış defter teknolojileri arasında birlikte çalışabilirliği teşvik etmeyi amaçlayan bir proof-of-stake (PoS) blok zinciridir.

Blok zincirlerinin karşılaştığı zorluklardan biri, artan düzenlemeler ile kullanıcıların gizlilik arayışı arasında doğru kombinasyonu bulmaktır.

Anonim kimlik bilgileri, kullanıcılar kendileri hakkında gereksiz ayrıntılar vermeden KYC ve AML gereksinimlerine uyabildikleri için bunu çözer.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version