Bu Kripto Paralardan Uzak Durun!

Bu Kripto Paralardan Uzak Durun
Türk kripto para borsalarından Icrypex'in hazine uzmanı Helin Çelik, Kripto Sözlük'ün konuğu oldu. 

Özellikle kripto para teknik analizleriyle tanınan Icrypex'ten Helin Çelikkatıldığı yayında, Kripto Sözlük izleyicilerine yatırım tavsiyesi vermeden DeFi projelerinden neden uzak durulması gerektiğini anlattı.


Ayrıca Helin Çelik; Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP hakkında fiyat analizleri ve fikirlerini paylaştı.

DeFi Projelerine Dikkat!

Kripto para borsası Icrypex'in hazine uzmanı Helin Çelik, Kripto Sözlük yayınında DeFi projelerinin daha başlangıç aşamasında olduğunu ve kırılgan bir yapısı olduğunu ifade etti. bZx'in 3. defa hacklenmesi ve 8 milyon doların çalınmasıyla DeFi projelerinde en ufak bir açık bulunmasıyla yatırımların buhar olabileceğini hatırlattı.

DeFi projelerinin daha yolun başında olduğunu ifade eden Çelik, risk almayı sevmeyen kullanıcıların DeFi projelerinden uzak durması gerektiğini söyledi.

Helin Çelik, Icrypex kullanıcılarına ve Kripto Sözlük izleyicilerine, basit bir şekilde Telegram'da fon toplanan ne olduğu belli olmayan bir kripto para projesine yatırım yapmamalarını, daha güvenli projelere yatırım yapmaları gerektiğini ifade etti. Projenin ne olduğu, kurucusunun kim olduğu gibi birçok araştırma yapıp bir süzgeçten geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Çelik, son günlerde DeFi projelerinin kendi fiyatının çok çok üstünde fiyatlandığını, normalde bir projenin gerçek değerinin 1 dolar olması gerekirken 4-5 bin dolara satıldığını belirtti.

Hangi Kripto Paraları Almalı?

Helin Çelik, daha güvenli olabilecek projeleri şu şekilde belirtti:
Piyasada biraz daha yerini kanıtlamış, alt tabanında bir projeye hizmet eden ya da ticaret hacmi ve marjı yüksek olan, kripto paralara yönelebilirler. DeFi'ı daha emekleyen bir çocuk gibi görmemiz lazım. Evet güzel bir hacme koşuyor, milyarlarca dolarlık bir taban oluştu, ama kripto paraların neredeyse %1'ine ya denk geliyor ya denk gelmiyor. Bu kanatta eğer yatırımcı risk almak istemiyorsa yatırımcıların kripto paralarda kalmasını tavsiye ederim.
Ayrıca Çelik, risk almayı sevmeyen yatırımcıların, Ethereum, XLM vb. kripto paraları tercih etmeleri gerektiğini; bu projelerin diğerlerine göre kendini kanıtladığını ifade etti. 

Hangi kripto paraları almak lazım? Hangisi daha güvenli? Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP fiyat analizleri ve daha fazlası videoda!
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version