Uniswap, Bitcoin'in Yarısına Ulaştı!

Uniswap, Bitcoin'in Yarısına Ulaştı

Bir hakimiyet gösterisinde, önde gelen Ethereum tabanlı merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan Uniswap tarafından üretilen toplam işlem ücretleri, Bitcoin'in yaklaşık %50'sine ulaştı!

Uniswap'in Yükselişi


Ethereum ve Bitcoin'deki gelişmeleri vurgulamak ve karşılaştırmak için 19 Ağustos'ta yayınlanan metrik, akıllı sözleşme platformunda tek amaçlı ağdan çok daha fazla etkinlik olduğunu göstermeye devam ediyor.


Uniswap, Ethereum'da, insanların veya firmaların likidite havuzlarını başlatmasına izin vererek pazar oluşumunu demokratikleştiren ve teşvik eden popüler bir DEX'dir.

Bancor gibi benzer modellere sahip rakip Dex'lerden farklı olarak, Uniswap'ın yerel bir token'ı yoktur. Bunun yerine, ilgili ücretler Ethereum olarak ödenir. DeFi Pulse'a göre, Uniswap'te 175 milyon dolarlık ETH var, bu da toplam arzın yaklaşık yüzde 0.27'sine eşit.

Son birkaç ay içinde bir dizi destekleyici olay ve öncelikle DeFi'nin büyümesi ile körüklenen borsa, sadece genişlemekle kalmadı, aynı zamanda belirlenen sorunları ortadan kaldırarak gelişmeye devam ediyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version