Devlete Ait İsviçre Bankası BKB, Kripto Para Birimi Hizmetleri Sunacak


İsviçre'nin sekizinci en büyük bankası olan Basler Kantonalbank (BKB), iştiraki Bank Cler aracılığıyla kripto para alanına giriyor.

İsviçre hükümetinin ticari bankası BKB, Bankwire İsviçre'ye Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Banka Cler aracılığıyla kripto para birimi hizmetleri sunacağını söyledi. 1899 yılında kurulan Basel Kantonalbank olarak da adlandırılan Basler Kantonalbank, perakende, kurumsal ve özel bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Toplam aktifleri yaklaşık 49 milyar dolar. Bank Cler, kripto para alımının, kripto varlıklarına yatırım yapmak isteyen genç müşterileri arasındaki talebe yanıt olduğunu söyledi.

“Gelecek yıl dijital varlıkların ticareti için bir teklif sunacağız.”

Bank Cler'in sözcüsü Natalie Waltmann, gelecek yıl dijital varlıkların ticareti için bir teklif başlatacaklarını söyledi. İsviçre bankası, dijital varlık işine liderlik etmek için Alain Kunz'ı işe aldı. BKB ve Bank Cler İsviçre'de ayrı bankacılık lisanslarına sahiptir. Waltmann, BKB'nin kripto paralarla da ilgilendiğini söyledi. İsviçre'de kripto para birimi hizmetleri sunan veya geçen yıl Kasım ayında bir dizi kripto para hizmeti başlatan Seba, Sygnum, Julius Baer ve Falcon'u dahil etmeyi planlayan diğer bankalar.

Ülkeler genelinde merkez bankaları CBDC'leri keşfetmeye devam ediyor

Ülkelerdeki merkez bankaları şu anda CBDC'leri araştırıyor ve birçoğu oldukça etkileyici bir ilerleme kaydetti. Çin, ulusal bir dijital para birimi yayınlayan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. Dijital Para Elektronik Ödeme (DCEP) olarak adlandırılan CBDC şu anda birçok şehirde test ediliyor. Bazı ekonomistler ve uzmanlar, yuan'ın dijital versiyonunun ABD dolarının küresel hakimiyetini tehdit edebileceğini iddia ediyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version