İngiliz Regülatörlerden Önemli Archax ve Gemini Kararı!

İngiliz Regülatörlerden Önemli Archax ve Gemini Kararı

Gemini ve Archax, Birleşik Krallık FCA'dan lisans alan ilk kripto para borsaları oldu. Kripto para işletmelerinin 10 Ocak 2021'e kadar kaydolması gerekiyor.

FCA, iki kripto para birimi borsasına operasyonel lisanslar verdi. Bunlar, İngiltere merkezli dijital güvenlik borsası Archax ve Winklevoss kardeşlerinin Gemini'sinin Birleşik Krallık şubesidir.


Dün duyurulduğu gibi, İngiltere Archax platformu ülkedeki “ilk FCA lisansı almış dijital Menkul Kıymetler Borsası ve koruyucusu” oldu.

Ek olarak, şirket bir FCA kripto para kaydı aldığını belirtti. Böylece, tamamen uyumlu bir sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) haline geldi.

“Bir süredir FCA ile konuşuyoruz ve başvuru süreci zor bir yolculuktu, ancak İngiltere'nin ilk FCA lisansı almış dijital Menkul Kıymetler borsasını bu yıl başlatmaya hazırlanırken ilk önemli kilometre taşımıza ulaştığımızdan memnunuz.

Dijital Menkul Kıymetler, özkaynak, borç veya fon gibi geleneksel varlıkları tokenize etmek için blockchain teknolojisini kullanır. Açıklamaya göre, bu süreç “arabuluculuk yoluyla sermaye artırma sürecini modernize eder ve basitleştirir, sürtünmeleri ortadan kaldırır ve şu anda ticaret yapmak zor olan varlıklarda likiditeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur.”


İngiliz Regülatörlerden Önemli Archax ve Gemini Kararı

Archax'ın duyurusundan kısa bir süre sonra, Gemini'nin İngiltere Şubesi (Gemini Europe Limited), FCA'nın web sitesinde lisanslı bir kripto para borsası olarak göründü.

Regülatörün kripto para birimi ile ilgili işletmelerin kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı (AML/CTF) süpervizörü haline geldiği 10 Ocak 2020'den itibaren FCA kayıtlarının zorunlu olduğunu belirtmek gerekiyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version