Çin'in Dijital Yuan Testleri Başlıyor! 🔥

çin dijital yuan

Çin'in dijital para birimi 12 Ağustos'ta yerel raporlara göre, dijital yuan veya DCEP projesi, önümüzdeki haftalarda Hong Kong'un Büyük Körfez Bölgesi'nde test çalışmalarına başlayacak.

Hong Kong, Shenzhen ve Makao'nun bir birleşimi olan Greater Bay bölgesi, 2 trilyon dolarlık bir ekonomidir ve bölgedeki fintech, mühendislik ve bankacılık kurumlarının olanaklarına sahiptir. Rapora göre, dijital yuan'ın bu bağlamda pazara uygun olduğu belirtildi.

Bir temsilci, yerel yayın Southern Daily'ye verdiği demeçte, DCEP uygulamasının geçen hafta Shenzhen'de beta testinin son aşamalarından geçtiği söylendiğinde geldi .

Çin Büyük Körfez Bölgesi'ni dijital yuan'ın ana odak noktası olarak öne çıktığı bir ekonomik merkez haline getirmek istiyor. Bununla birlikte, mevcut yasal ve finansal sistemler, gümrük ve finans düzenlemelerinin eksikliğine ek olarak bunu bir zorluk haline getirmektedir.

Shenzhen'deki Çin Halk Bankası'ndan bir banka temsilcisi, bölgedeki finans kurumları ve “yüksek hacimli sınır ötesi ticaretle uğraşan firmaların platforma pilotluk yapacak şirketler listesinde ilk sırada yer alacağını” söyledi.

DCEP'in gelecekte geniş ölçekte sınır ötesi benimsenmesi düşünüldüğünde, Guangdong en önemli pazarlardan biri olabilir.

Southern Daily'de bir finans analisti olan Xiao Lei, körfez bölgesinin iyi gelişmiş bir iş ortamına, büyük bir nüfusa ve geniş bir uluslararası ticaret yelpazesine sahip olduğunu ve bunların hepsinin DCEP'in benimsenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Çin'in Dijital Para Birimi Baskısı


Çin, geçmişte dijital para birimlerini ve blockchain teknolojisini önümüzdeki yıllarda ekonomik stratejisinin temel taşı olarak belirlemişti. Ülke, ikincisini 2019'da yayınlanan “Beş Yıllık Planında” bile listeledi.

Diğer gelişmeler arasında blockchain tabanlı hükümet ve Çin limanlarında tedarik zinciri doğrulanabilirliği yer alırken, dijital yuan'ı yolculuk paylaşım hizmeti DiDi ve yemek dağıtım uygulamaları gibi ulusal uygulamalar tarafından kabul edilen ödemeler listesine ekliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version