Alman Yetkililer Korsan Film Sitesinin 25 Milyon Euro Değerin Kripto Parasına El Koydu!


Almanya merkezli kurulmuş bir korsan film sitesine karşı, FBI ile ortak yürütülen uzun soruşturmanın ardından yasa dışı şekilde film yayınlayan site movie2k.to ile ilişkili 25 milyon Euro değerin kripto paraya Alman yetkililer el koydu.

2013 yılında telif hakları endişeleriyle kapatılan sitenin iki ana işleticisi, 2013-2018 yılları arasında site yoluyla 880.000'den fazla filmi korsan şekilde servis etmekle suçlanıyor. Zaten sitenin yazılımcısı olarak çalışanlardan biri, Kasım 2019'dan beri polis nezaretinde tutuluyordu.

Kazandıkları Parayla Bitcoin Aldılar

Dresden Savcılığı, 3 Ağustos tarihinde yazılımcının 25 milyon Euro değerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash el koyduğunu Sachsen sitesinde duyurdu.

İki ana işletici, iddialara göre 2012 yılından bu yana movie2k.to adlı korsan film sitesinden elde ettikleri reklam ve abonelik gelirleriyle çok yüksek miktarda Bitcoin satın aldılar. Web sitesinin yazılımcısı iddiaya göre 22.000 Bitcoin elde etti ve bunu çoğunlukla Berlin merkezli bir gayrimenkul şirketinden çeşitli mülkler satın almak için kullandı. Yazılımcı, Berlin'de gayrimenkul girişimcisi olarak faaliyetlerine ilişkin ticari para aklama şüpheleriyle de soruşturuluyor. Alman Federal Polisi ve FBI, ilgili Bitcoin'i tespit ve takip etmek için ortak bir soruşturma yürüttü. Suçlulara ait Bitcoin'e savcılık tarafından el koydu. Suçunu itiraf eden yazılımcı emniyet güçlerini firarda olan ikinci ana çalışan için yürüttükleri soruşturmada desteklemesi bekleniyor.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version