Telegram, TON Testnet'ini Durdurdu!

Telegram, TON Testnet'ini Durdurdu!
Telegram'daki TON geliştirme grubu, önümüzdeki ay TON için test ağına desteğini durduracağını açıkladı.

Daha önce, Telegram, SEC şirkete karşı bir dava açtıktan sonra blok zinciri projesini sona erdirmek zorunda kaldı, ancak TON test ağı olan Telegram Open Network neredeyse bir yıldır çalışıyor. En son güncellemeye göre, Telegram'daki TON geliştirme grubu, TON test ağına desteğini durduracağını açıkladı. Kalan TON doğrulayıcıları 1 Ağustos'a kadar kapatılacak.

Ağ katılımcıları deneylerine devam edebilecekler

Test ağının bir aydan daha kısa bir süre içinde kapatılması planlanıyor, ancak ağ katılımcıları test ağı sona erdikten sonra da deneyimlerine devam edebilecek. Node yazılımı için TON testnet 6 Eylül 2019'da başlatılmıştı. Şifreli mesajlaşma devi Telegram'ın TON planları hiçbir zaman tam olarak gerçekleştirilmedi, çünkü ABD SEC bir süre önce Ekim ayının ortasında aniden 1.7 milyar dolarlık ICO'yu yasa dışı olarak kabul etti.

Telegram kurucusu TON'un kapatılması için ABD mahkemesini suçladı


Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, blockchain projesini kapattığı için ABD mahkemesini suçladı. ABD mahkemesinde tepki gösteren Telegram kurucusu, ABD dışındaki kişilerin başkanlarına oy verebileceklerini ve parlamentolarını seçebileceklerini, ancak teknoloji ve finans konusunda hala ABD'ye bağımlı olduklarını söyledi. ABD mahkemesi, TON'un ABD dışında token dağıtmasına izin verilirse, o zaman bile ABD vatandaşının şirket tarafından verilen tokenlere erişebileceğine karar vermişti. Bu yüzden şirketin ABD dışında bile token'ın ihraç edemeyeceğine hükmedilmişti. Telegram ayrıca SEC'e 18,5 milyon dolarlık para ödedi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version