Japonya CBDC Hazırlıklarını Hızlandırıyor

Japonya CBDC Hazırlıklarını Hızlandırıyor

Japon hükümetinin bu yılki resmi ekonomik planında bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) dikkate alması bekleniyor.

Nikkei raporuna göre, Japon hükümeti Honebuto Ekonomik ve Mali Canlandırma Planında bir CBDC'nin dikkate alınmasını bekliyor. Honebuto Planı Japonya'nın ekonomik ve maliye politikasının temelini oluşturuyor ve raporda Japon hükümeti “diğer ülkelerle koordine ederken bir CBDC'yi dikkate alacak” diyor. Haberler, merkez bankasının fizibilitesini teknik bir perspektiften kontrol etmek için dijital yen ile denemeye başlayacağını duyurmasından birkaç gün sonra geldi.

Bank of Japan CBDC hazırlıklarını hızlandırıyor

Japonya merkez bankası da bir süredir ulusal dijital para birimi üzerinde çalışıyor. Daha önce, Liberal Demokrat Parti (LDP) Temsilciler Meclisi Üyesi ve Maliye Bakanlığından eski bir yetkili, Japonya'yı CBDC'yi uygulamaya çağırdı. Japonya dijital para birimi vermezse ve dünyadaki insanlar başka dijital para birimleri kullanırsa, Japon yeninin unutulacağını ve egemenliğini kaybedeceğini söyledi. Japon hükümeti şimdi Honebuto Ekonomik ve Mali Canlandırma Planında bir CBDC'nin dikkate alınmasını bekliyor.

Ülkeler genelinde merkez bankaları CBDC'leri araştırmaya devam ediyor

Bu yılın başlarında, Japonya merkez bankası, merkez bankası destekli dijital para birimi ile denemeler yapmaya başladığını açıkladı. Japonya'nın merkez bankası, ulusal dijital para birimlerini deneyen tek ülke değil. İngiltere'nin merkez bankalarının, Euro bölgesinin, Japonya'nın, Kanada'nın, İsveç'in ve İsviçre'nin, dijital paraların yayınlanmasıyla ilgili araştırma yapma konusunda bir plan duyurdukları bildirildi. Çin, bu yıl merkez bankası destekli dijital para birimi yayınlayan ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. Çin Halk Bankası son beş ila altı yıldır CBDC üzerinde çalışıyor ve şu anda kamuoyuna açıklamaya çok yakın.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version