Çin Blockchain'i Resmi Meslek Listesine Ekliyor ❗

Çin Blockchain'i Resmi Meslek Listesine Ekliyor

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, resmi meslekler listesine blockchain işleri ekledi. Çin'de resmi olarak tanınmış 1838 meslek var.

Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde resmi bloklar listesine “Blockchain Mühendisi” ve “Blockchain Uygulama Operatörü” adlı iki blockchain işinin eklendiğini duyurdu. Liste her yıl ekonomi geliştikçe yeni meslekler eklemek ve yeni endüstriler ortaya çıkacak şekilde güncellenmekte. Şu anda Çin'de resmi olarak tanınmış 1838 meslek var. Bakanlığın listesi Blockchain Engineer'ı mimari tasarım, programlama, sistem uygulaması ve test üzerinde çalışan biri olarak tanımlıyor.

Çin, blockchain endüstrisini artırmak için adımlar atıyor

Geçen yıl Çin cumhurbaşkanı Xi Jinping, ülkenin fırsatı yakalaması ve blockchain endüstrisinde dünyaya liderlik etmesi gerektiğini söylemişti. Çin bakanlığının listesine göre, Blockchain Uygulama Operatörü 'ticaret, eğitim veya kamu sektöründe blockchain uygulamaları kullanan teknisyenlere odaklanıyor. Çin, ülkedeki blockchain endüstrisini artırmak için birkaç adım attı. Dünyanın dört bir yanındaki blockchain sektörü son birkaç yılda önemli bir büyümeye tanık oldu ve aynısını yapmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler bu teknolojiyi tanıdı ve benimsenmesini artırmak için çalışıyor.

Düzenleyiciler blockchain'e ciddi bir şekilde bakıyor

Daha önce Singapur, blockchain sektöründe %30'luk bir büyümeye tanık olduğunu bildirdi. Sadece Singapur değil, diğer birçok ülke blockchain endüstrisinde önemli bir büyümeye tanık oldu. Ülkelerdeki düzenleyiciler blok zinciri teknolojisinin potansiyelini kabul ettiler ve birçoğu kitlesel kabulü ile birlikte. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin'i desteklemek için bir teknoloji olarak lanse edilen blockchain teknolojisi, şimdi birçok sektörde kullanılıyor. Teknoloji şu anda sağlık ve lojistik gibi alanlarda kullanılmakta. Güney Kore geçtiğimiz günlerde sağlık sektöründe blockchain kullanma planını açıkladı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version