Kanada: Bitcoin İşletmeleri Artık Tam Olarak Düzenlendi, “Para Hizmeti” Varlıkları Listelendi

Kanada: Bitcoin İşletmeleri Artık Tam Olarak Düzenlendi, “Para Hizmeti” Varlıkları Listelendi
Kanada'nın Bitcoin ve kripto para odaklı şirket sahipleri artık sevinebilir. Ülke, yerel Bitcoin oyuncularıyla beş yıllık bir müzakereden sonra 1 Haziran 2020 itibariyle tüm dijital varlık işletmelerini düzenledi.

Bitcoin Ekosistemi İçin İyi Haber


Finansal düzeltmelere göre, Kanada'daki tüm Bitcoin işletmeleri artık “Para Hizmeti” operasyonları (MSB) olarak sınıflandırılmış ve bunları etkin bir şekilde temel bankacılık ve finansal hizmet firmalarının listesine yerleştirmiştir. Tüm yerel ve uluslararası şirketler - ikametgahı ne olursa olsun Kanadalılara hizmet edenler - yeni yönetmelik kapsamında ele alınacak.

Cari döviz kurlarında 10.000 ABD Doları'nı veya 7.300 ABD Doları'nı aşan işlemler yasal olarak ilgili kurumlara bildirilmelidir. Dictum'u takip eden firmalar ve bireyler şimdi ülkenin FINTRAC ajansına kayıt olacaklar ve yönetmelikleri titizlikle takip edecekler. Ayrıca, bu tür kuruluşların mutlaka “kayıt tutma, tanımlama ve raporlama yükümlülükleri olacaktır”.

Tüm MSB'lerin gerektirdiği gibi, kripto para birimleri ile ilgilenen kişi ve kuruluşların tam uyum programı uygulamak ve kayıt olmak da dahil olmak üzere tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekeceği ifade edildi.

Francis Pouliot, Twitter'da ünlü ve Kanadalıların kurucusu Bull Bitcoin firma, duyuruyu müjdeledi:

Her şey düşünüldüğünde, bence bu büyük bir başarı oldu. Mükemmel değil ama çok daha kötü olabilirdi. Duruşumuz hiç değişmedi: Bitcoin para, diğer paralar gibi düzenlenmeli, daha azı değil.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version