İngiltere Hükümeti Krizden Kurtulmak İçin Hareketsiz Banka Hesaplarından 185 Milyon Dolar Ele Geçirdi

İngiltere Hükümeti Krizden Kurtulmak İçin Hareketsiz Banka Hesaplarından 185 Milyon Dolar Ele Geçirdi
İngiltere hükümeti, koronavirüs yardım çabalarını finanse etmek için yaklaşık 185 milyon dolar değerinde uyuyan banka hesaplarında fon ele geçiriyor. Şimdiye kadar, 30 banka gönüllü olarak HSBC, Barclays, Clydesdale, Credit Agricole, Danske, Santander, Lloyds ve Bank of Scotland dahil olmak üzere hareketsiz hesaplardan hükümete para transfer ediyor. Hükümet ayrıca sigorta poliçeleri ve hisse gelirleri gibi ele geçirilebilecek diğer varlık türlerinin eklenmesini önerdi.

Hükümet Uyuyan Hesaplardan Fon Ele Geçiriyor


Birleşik Krallık hükümeti geçtiğimiz hafta “uykuda olan banka ve bina toplumu hesaplarından 150 milyon sterlin [185.74 milyon dolar], koronavirüs salgını sırasında hayır kurumlarına, sosyal girişimlere ve korunmasız kişilere yardım etmek için el koyacağını” açıkladı.

Kültür Sekreteri Oliver Dowden, “Bu, dernek hesaplarından 71 milyon sterlin yeni fonların piyasaya sürülmesinin hızlandırılmasını ve bunun yanı sıra, yardım kuruluşlarının koronavirüs sürecinde iyileşmesine yardımcı olmak için yeniden tasarlanacak 79 milyon sterlin bağışını da içeriyor” dedi. İngiliz hükümeti tarafından geçen yıl Nisan ayında yayınlanan “Uyuyan Varlıklar Programı: Genişleme Planı” raporuna göre:

İngiltere bankaları ve bina toplumu hesapları, Dormant Bank and Building Society Accounts 2008 Yasası kapsamında uygun olacak şekilde tasarruflarda veya cari hesaplarda 1,3 milyon sterlin tutarında müşterinin parasına sahiptir.


30 Banka Uyuyan Fonları Gönüllü Olarak Hükümete Aktaracak

İngiltere hükümetinin Dormant Bank and Building Society Accounts Act 2008 kapsamındaki varlık ele geçirme programı 2011 yılında başladı. Şu anda, tüm büyük bankalar dahil olmak üzere 30 şirket programa katılıyor. Bunlar arasında Müttefik İrlanda Bankası İngiltere, ANZ (Londra şubesi), Bank Leumi İngiltere, Barclays Bankası, Clydesdale Bankası, Avustralya Commonwealth Bankası (Londra şubesi), Kooperatif Bankası, Kredi Agricole, Danske Bankası, HSBC Bankası, Lloyds Bankası, Banka İskoçya, Nationwide Building Society, Riyad Bank, Santander İngiltere ve TSB Bank.

Bu bankalar, “15 yıl boyunca aktif olmayan hesaplardan gönüllü olarak fonu programa aktardılar ve şimdiye kadar 600 milyon £ 'dan fazlası yardım kurumlarına dağıtıldı,” dedi.


Hükümet halihazırda hareketsiz varlık planını sigorta ve emeklilik, yatırım ve varlık yönetimi ve menkul kıymet sektörlerinden bir dizi finansal varlığı içerecek şekilde genişletme konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Hükümete göre, tüketiciler fonları şemaya aktarılsa bile kendilerine borçlu olunan tutarı geri alabilirler. Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından düzenlenen bir kuruluş olan Reclaim Fund Ltd.'in herhangi bir talebi karşılayacak kadar paraya sahip olması beklenmektedir.

İngiliz hükümetinin programa eklemeyi önerdiği diğer varlık türleri, ne zaman ele geçirilebileceklerine ilişkin farklı kurallara uyar. Onaylanırsa, yedi yıl sonra sigorta poliçeleri ve emekli aylıkları, altı yıl sonra nakit varlıklar ve kamu şirketlerinin nakit dışı varlıkları, hisseleri ve temettüleri 12 yıl sonra ele geçirilebilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version