FED Başkanı Jerome Powell Ethereum Destekli Projeyi Onayladı 🔥🔥🔥

FED Başkanı Jerome Powell Ethereum Destekli Projeyi Onayladı
ABD Federal Rezervinin (FED) şu anki Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde, AMERIBOR adı verilen referans bir oran olarak çalışan Ethereum destekli bir blockchain projesinin LIBOR'un yerine geçebileceğini belirtti.

Blockchain Projesi LIBOR'u Değiştirecek mi?


Londra Bankalararası Teklif Oranı (LIBOR), küresel finansta önemli bir role sahiptir. Dev şirketlerin kredi için ödediği faiz oranlarından, bireysel tüketicilerin öğrenci kredileri veya ipotek için ödediği oranlara kadar çok sayıda metrik belirlemek için kullanılır.

Bununla birlikte, LIBOR kullanan bazı bankacılar yanlış faiz oranları bildirdiler ve sonuçta piyasaları kendi kârlarını artırmak için manipüle ettiler. Bu yıllarca tespit edilemese de, maruz kaldığında LIBOR skandalı olarak bilinir hale geldi. O zamandan beri, dünya merkez bankalarının çoğu, FED dahil olmak üzere bir alternatif arıyor.

FED, Alternatif Referans Oranları Komitesi'nin (ARRC) tercih edilen alternatifi olarak Güvenli Gecelik Finansman Oranını (SOFR) desteklemeye devam ederken, Powell Ameribor'u da onayladı, ancak bazı koşullarla.

Senatör Tom Cotton'un (R-AR) Fed'in SOFR dışında alternatif kıyaslama faiz oranlarını desteklemesi durumunda Ameribor için Powell, şunları söyledi:

ARRC'nin önerilerinin ve SOFR kullanımının gönüllü olduğu açıktır. Piyasa katılımcıları, özel durumları göz önüne alındığında, LIBOR'dan en uygun şekilde geçiş yapmaya çalışmalıdır.
Ameribor, Amerikan Menkul Kıymetler Borsası (AFX) tarafından Uluslararası Menkul Kıymetler Teşkilatı Komisyonu'nun (IOSCO) finansal ölçütlere ilişkin ilkelerini karşılayan tutarlı ve iyi tanımlanmış bir piyasaya dayanan bir referans oranıdır.

Ameribor, AFX aracılığıyla kendilerini finanse eden bankalar veya Ameribor'un finansman maliyetlerini yansıtabileceği diğer benzer kurumlar için tamamen uygun bir oran olsa da, pek çok piyasa katılımcısı için doğal bir uyum olmayabilir.

Ameribor'un Ethereum destekli doğası

Ameribor oranları belirlemenin bir parçası olarak blockchain kullanıyor. AFX CEO'su Richard Sandor, bunun şirketin ilk blockchain tabanlı projesi olduğunu belirtti. Richard Sandor şu ifadelerde bulundu:

Bu yeni ve heyecan verici teknoloji hakkında çok şey öğrendik ve blockchain'in elektronik ticareti ve finansal piyasaları dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. AFX, bu yeni teknolojinin ön saflarında yer almaya kararlı.
ERC-721 token standardıyla uyumlu olacaklar ve hem işlem hem de karşı taraf hakkında bilgi içerecekler.

Bir işlem başladığında, token'lar AFX Blockchain tarafından otomatik olarak basılır. Bittiğinde, akıllı sözleşme dili kullanılarak otomatik olarak yerleşirler.

Ancak AFX Blockchain, Ethereum tabanlı işlemlerin kullandığı iş kanıtı yerine yetki kanıtı konsensüsü kullanacak. PoA, token'lar genel blockchain ile uyumlu olsa da, AFX'in işlemler üzerinde bir dereceye kadar kontrol sahibi olacağı anlamına geliyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version