Akon City: 6 Milyar Dolarlık Kripto Para Şehri İnşaata Başladı

Akon City: 6 Milyar Dolarlık Kripto Para Şehri İnşaata Başladı
Ünlü şarkıcı Akon tarafından kurulan “fütüristik bir kripto para temalı şehir” olan Akon City, akoin kripto para birimini özel olarak kullanma planıyla inşaata başlıyor. Yollar, hastane, bir alışveriş merkezi, otel ve bir okul içerecek olan Akon City'nin inşaatı başladı. Ayrıca parklar, üniversiteler, bir stadyum ve bir sanayi kompleksi de olacak.

Şarkıcı Akon İnşaat Planlarını Tanıttı


Senegal'deki 6 milyar dolarlık şehir, Senegalli-Amerikalı yıldız ve hayırsever Akon tarafından kurulan “fütüristik kripto para temalı bir şehir” isimlendirildi, inşaat sözleşmesini ABD merkezli bir mühendislik firması olan KE International'a verdi. Akon City hakkında açıklama yapıldı:

Akon City'nin 1. aşamasının 2023 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor ve yolların yapımını, Hamptons Hastane kampüsünü, Hamptons Alışveriş Merkezi'ni, konutları, otelleri, polis karakolunu, okulu, atık tesisi ve güneş enerjisi santralini mevcut olacak.
Tam adı Aliaume Damala Badara olan Akon Thiam, ünlü bir şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve plak yapımcısıdır. Dünya çapında 35 milyondan fazla albüm sattı ve he Sweet Escape, Bartender, Konvicted, I Wanna Love You, ve Smack That için 5 Grammy adaylığı aldı.

Projenin web sitesi, “Akoin, girişimcilerin, işletme sahiplerinin ve sosyal aktivistlerin Afrika'nın ve yükselen ekonomileri arasında bağlantı kurarken ve etkileşimde bulunurken hayallerini besleyen bir araç ve hizmet pazarından güç alan bir kripto para birimidir.” Perşembe günkü açıklamaya göre:

Akon City faz 2, 2024'ten 2029'a kadar sürecek ve sadece akoin kripto para biriminde çalışan tam bir kripto para birimi şehri ile son haline gelecek.
Akon City'nin ilk ve ikinci inşaat aşamaları için, KE International yatırımcılardan 4 milyar dolar temin etti. Dubai merkezli Bakri & Associates Geliştirme Danışmanları, KE International'ın rehberliğinde Akon City'nin mimari tasarımlarına liderlik edecek.

Akon City ve Akoin Kripto Para Hakkında

Akon City, Batı Afrika'nın Senegal'in batısında küçük bir sahil köyü olan Mbodième'nin yakınında, Dakar'daki yeni Blaise Diagne Uluslararası havaalanının bir saatinden daha kısa bir sürüş mesafesinde yer alacak. Kripto para birimi tabanlı ekonomiye sahip bir turizm kenti olmayı hedefleyen Akon City, 2030 yılına kadar parkları, üniversiteleri, okulları, stadyumu, otelleri ve sanayi kompleksini tamamlamayı planlıyor. Akon ilk olarak 2018'de Akon Şehri inşa etme planını açıkladı, projede Senegal hükümeti ile birlikte çalıştığı zamanı belirtiyor.

Şehir, Stellar ödeme ağına dayanan akoin kripto para birimini kullanmayı planlıyor. Akoin kripto para birimi, Batı Kenya'da bulunan ve KE International'ın da inşa ettiği yeşil bir şehir olan Mwale Medical and Technology City'de (MMTC) de kullanılacak. 2014 yılında başlatılan inşaat projesinin %85'i tamamlandı ve bu yıl Aralık ayında tamamlanması bekleniyor. Son zamanlarda, blockchain tabanlı dijital işlemleri için Akoin platformuyla ortaklık kurdu. Akon, akoin kripto parasının nüfusun önemli bir kısmının bankasız kaldığı ancak akıllı telefonların yaygın olarak kullanıldığı Afrika'nın her yerinde kullanılacağını umuyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version