Visa Blockchain Tabanlı Dijital Fiat Para Birimi İçin Patent Başvurusu Yaptı!

Visa Blockchain Tabanlı Dijital Fiat Para Birimi İçin Patent Başvurusu Yaptı!
Kredi kartı devi Visa "dijital fiat para birimi" modeli geliştirmek için Blockchain alanında bir patent başvurusu yaptı. Visa daha önce Facebook'un Libra projesinden ayrıldığını açıklamıştı.

Kredi kartı devi Visa dijital para birimini geliştirmek için bir Blockchain patent başvurusu yaptı


Patentlerin uygulanması ve edinilmesi, dev şirketlerin belirli bir alandaki cazibelerini gerçekten nasıl gösterdiğidir. Bu durumda Visa, dijital para birimi geliştirmeye olan ilgisini göstermiştir. Belgelere göre, kredi kartı şirketi ABD doları, euro, yen ve neredeyse diğer fiziksel paralar da dahil olmak üzere herhangi bir fiat para biriminin dijital para birimini oluşturabilen bir sistem oluşturmaya çalışıyor.

Visa'nın patent başvurusu: Dijital Fiat Para Birimi


Visa'nın patent başvurusu “Dijital Fiat Para Birimi” olarak adlandırılıyor. Ancak, patente ilk olarak 8 Kasım 2019 tarihinde başvuruldu. Başvuranı San Francisco, California'da Visa Uluslararası Hizmet Birliği olarak listelemiş ve Simon.J Hurry ve Alexandre Pierre olarak belirtmiştir. Patente göre, merkezi varlık bilgisayarı için bir sistem dijital para birimleri için talep alacaktır. Bu istekler, bir seri numarası ve fiziksel para biriminin cinsini içerecektir. Merkezi varlık bilgisayarı daha sonra fiziksel para biriminin cinsinden dijital para birimini oluşturacaktır.

Para arzını düzenleyen bir merkez bankası olabilir


Dosyalama, bu durumda bir “merkezi varlık”ın “bir şeyi düzenleyen bir varlık” anlamına gelebileceğini söylüyor. Merkezi bir varlık para arzını denetleyen bir merkez bankası olabilir. Kredi kartı devi Visa tarafından sunulan patent, dijital para birimini dijital cüzdanda saklanan özel bir anahtar ile ilişkilendirmeyi de önermektedir.

Kredi kartı devi Visa, geçen yıl Libra projesini terk eden diğer birkaç şirket arasındaydı. Visa, kripto para projesi etrafındaki düzenleyici belirsizlik nedeniyle Facebook destekli stabilcoin projesinden çekildi. Şimdi kredi kartı şirketi, Blockchain tabanlı dijital para birimi için kendi patentini almak için başvurdu.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version