Chainlink ve Tezos İşbirliği 🔥

Chainlink ve Tezos İşbirliği oracle
30 Nisan 2020'de yayınlanan bir basın açıklamasına göre, merkezi olmayan, halka açık proof of stake (PoS) blok zinciri projesi Tezos ( XTZ ), önde gelen iki takım olan SmartPy ve Cryptonomic'e izin vermek için Chainlink ( LINK ) ile bir anlaşma imzaladı.

Geliştiricilerinin, ana zincir dışı kaynaklara güvenilir bir şekilde erişmek ve bunları zincir içi uygulamalarında kullanmak için merkezi olmayan oracle ağlarının gücünden yararlanmasına izin vermek amacıyla Tezos, önde gelen merkezi olmayan oracle ağı Chainlink ile bir ortaklığa girdi.

Deneyimsiz olanlar için oracles, geliştiricilerin yüksek kaliteli zincir dışı uygulamaları dahil edebilen, harici API hizmetlerinden yararlanabilecek, Nesnelerin İnterneti (IoT) altyapısına köprüler kurabilecek, kurumsal arka uçlarla etkileşime girebilecek, diğer blok zinciri ağlarıyla birlikte çalışabilecek akıllı sözleşmeler geliştirmelerini ve diğerleri arasında mevcut ödeme ağlarındaki ödemeleri tetikleyecek.


Konuya yakın kaynaklar, Tezos, SmartPy ve Cryptonomic ekipleri, Chainlink'i Tezos akıllı sözleşmelerini gerçek dünyadaki veri ve sistemlere bağlamak isteyen geliştiriciler için varsayılan oracle çözümü yapmak için birlikte çalışıyor. Dikkat çekici bir şekilde, bu ittifakla, Tezos akıllı sözleşme platformunun en ileri ekosistemi ve sağlam merkezi olmayan uygulamalar (dApps) geliştirme potansiyeli hakkında hacimleri konuşan Chainlink tarafından desteklenen ilk blok zincirlerinden biri haline geldi. 

Tezos ve Chainlink Arasında Kesintisiz Entegrasyon


Tezos ve Chainlink arasındaki entegrasyonun, iki projenin zaten birçok düğüm operatörünü paylaşması nedeniyle sorunsuz gerçekleşmesi bekleniyor. Ortaklığın, platformlar arası desteği her iki toplum için de yararlı hale getirmesi bekleniyor.


Ayrıca; Ucuza Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Gelişme hakkında yorum yapan Chainlink'in kurucu ortağı Sergey Nazarov şunları söyledi:

Chainlink'in oracle altyapısını Tezos ekosistemine getirmeyi ve Tezos geliştiricilerine gerçekten güvenilir merkezi olmayan uygulamaları sağlamak için yüksek kaliteli veriler sağlamayı umuyoruz.
Ve sözlerine ekledi:
Tezos, kurumlara ve geliştiricilere hitap eden birçok benzersiz özellik sunan, alandaki en gelişmiş Blockchain teknolojilerinden biridir. Tezos ekosisteminin, zincir dışı mevcut değerli gerçek dünya kaynaklarının tüm spektrumuyla güvenli bir şekilde bütünleşerek evriminde bu kritik adımı atmasına yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz. 

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version