Kripto Para Hırsızlığı İddiasıyla 71.4 Milyon $'lık Tazminat Davası!

Kripto Para Hırsızlığı İddiasıyla 71.4 Milyon $'lık Tazminat Davası!
ABD'li bir kripto para yatırımcısı, 18 yaşında bir New Yorklu gence, SIM değişimi yoluyla hesabından 23 milyon dolarlık kripto para hırsızlığı iddialarından dolayı dava açtı.

Reuters'in haberine göre, ABD'li bir kripto para yatırımcısı Perşembe günü 18 yaşındaki 
New York lise son sınıfın öğrencisi genci dijital para birimlerinde dolandırmakla suçlayan bir dava açtı. ABD'li yatırımcılar, 18 yaşındaki gencin kendisinden 23.8 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı yapan siber suç programının arkasındaki beyni olduğunu iddia ettiler. Davacı Michael Terpin, New York'tan Ellis Pinsky'yi ve iddia edilen komplocuları Ocak 2018'de milyonlarca kripto parayı çalmakla suçladı. 

Davacı 71.4 milyon dolar tazminat istiyor


Davacı Micahel Terpin, 23.8 milyon dolar değerinde kripto para çaldığı iddia edilen 18 yaşındaki gence dava açtı. Davacı 71.4 milyon dolar tazminat istiyor. Terpin şikayetinde Pinsky ve yardımcı komplocularının "SIM takasları" ile akıllı telefonlarını kontrol ettikten sonra kurbanlardan ayrıldıklarını ve Pinsky'nin arkadaşlarına asla yakalanmayacakları konusunda övündüklerini iddia etti. Davacı ayrıca, sim takasının gerçekleşmesini durdurmak için hızlı hareket etmemesi nedeniyle Los Angeles'taki taşıyıcı AT&T Mobility'ye dava açıyor.

Ellis Pinsky, suç işlendiğinde 15 yaşındaydı


Kripto para hırsızlığıyla suçlanan Ellis Pinsky şu an itibariyle davacının suçlamaları hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Ocak 2018'de, suçlu şikayete göre işlendiğinde Pinsky 15 yaşındaydı. Davacı Pinsky'yi ve şikâyetinde adıyla tanımlanmayan yardımcıları, haraç ve bilgisayar sahtekarlığı için federal yasaları ihlal etmekle suçladı. Davacı, Nicholas Truglia aleyhindeki bir Kaliforniya eyalet mahkemesinde ilgili davada 75.8 milyon dolarlık bir dava kazanmıştı. Trugia, California ve New York'ta suç korsanlığı suçlamasıyla karşılaşan bir Pinsky çalışanıdır.

SIM değiştirme, kripto para topluluğu için ciddi bir endişe kaynağı olmuştur, çünkü bu yöntem dolandırıcının kurbanın cep telefonuna girmesine ve kripto para cüzdan hesapları da dahil olmak üzere tüm uygulamalar üzerinde tam kontrol sahibi olmasına izin veriyor.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version