Facebook Destekli Libra Projesine Temasek Holding Katıldı! 🔥

Facebook Destekli Libra Projesine Temasek Holding Katıldı!
Singapurlu Temasek Holding, Libra stabilcoininden sorumlu Libra Derneği'ne katıldı. Kripto para biriminin bu yıl başlaması bekleniyor.

Singapurlu Temasek Holding, Facebook destekli kripto para projesi Libra'ya katıldı. Reuters raporuna göre Temasek'in girişi, 14 Mayıs'ta dijital para birimi projesini yöneten İsviçre merkezli Libra Derneği tarafından duyuruldu. Singapur eyalet yatırımcısının portföy değeri 210 milyar doların biraz üzerinde. Temasek, daha önce kripto para projesini terk eden ödeme devi Mastercard, Visa, Vodafone ve PayPal'dan sonra projenin en önemli destekçilerinden biri.

Temasek, Asya odaklı bir yatırımcı olarak farklı bir pozisyon sunmaktadır

İsviçre merkezli Libra Derneği, Singapurlu Temasek'in Asya odaklı bir yatırımcı olarak "farklı bir konum" sunduğunu söyledi. Facebook destekli organizasyon, kripto para yatırımcısı Paradigm ve özel sermaye şirketi Slow Ventures'ı da ekibine ekledi. Temasek International CEO'su Chia Song Hwee, blockchain teknolojisinin yeni iş fırsatları yaratarak, finansal içermeyi hızlandırarak ve maliyet verimliliğini artırarak ödeme ağlarında dönüştürücü bir rol oynayabileceğini söyledi. Ayrıca, Libra Derneğine katılımlarının, dünya çapında düzenlenmiş uygun maliyetli bir perakende ödemeye katkıda bulunmalarına izin vereceğini söyledi.

Facebook destekli Libra'nın bu yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor

Libra Derneği, Facebook'un geçen yıl projeyi açıklamasından bu yana çok fazla incelemeyle karşılaştı. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler projeyi gereksiz ve bir ülkenin finansal egemenliğine tehdit olarak gördüler. Kripto para projesi Libra geçtiğimiz günlerde dünyadaki düzenleyicilerle daha uyumlu hale gelen bazı önemli değişiklikleri duyurdu. Sosyal medya devi Facebook'un Libra'yı benimseyen 2.5 milyar kullanıcısı olasılığı, küresel düzenleyicilerin yoğun incelemesine yol açtı.

Libra stabilcoinin, Haziran sonunda piyasaya sürülecek ilk planlarından daha sonra olan yıl sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu ayın başlarında, Libra Derneği HSBC hukuk şefi Stuart Levey'i ilk Cheif İcra Kurulu Başkanı olarak atadı.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version