Çin Halk Bankası, Blockchain Geliştirmesini Hızlandırma Sözü Verdi

Çin Halk Bankası, Blockchain Geliştirmesini Hızlandırma Sözü Verdi
Finansal Teknoloji Komitesi Çin Halk Bankası, bu hafta Blockchain teknolojisini araştıran ve ülke içindeki düzenlemeleri için kararlar veren bir toplantı yaptı.

Çin'den Blockchain Dopingi


Banka yetkilileri, ülkedeki blok zinciri kabulünü ve kullanımını hızlandırmak için düzenlemeler, finansal çerçeveler oluşturmaya çağıran vali yardımcısı Fan Yifei tarafından yönetildi.

Yifei ve diğer üyeler, ödemeler ve sınır ötesi bankacılık alanındaki oyuncular da dahil olmak üzere PBoC ve diğer finans şirketlerinden yetkililerle bir araya geldi. FinTech ve Blockchain, geleneksel finans endüstrisinin çeşitli yönlerini değiştirme alt yapısına ve kapasitelerine dayanarak gelecekteki büyüme için hazırlanan “önemli” endüstriler olarak tanımlandı.

Yifei, son yirmi yılda patlayıcı bir büyüme kaydeden Çin ekonomisinin dijitalleşmesini hızlandırmak gerektiğini kaydetti. Yetkililer, 2021'i blockchain endüstrisiyle ilgili altyapıyı benimsemek, yönetmek ve uygulamak için katı bir son tarih olarak bile belirtti.

Genel bir plan olarak, yetkililer politikalar uygulanmadan önce blok zincir teknolojisinin titiz ve bilimsel bir çalışmasının gerekli olduğunu belirtti. Toplantıda geçmiş akademik çalışmaların bir özeti, ilgili dinamikleri izlemek için bir araç ve büyümeyi desteklemek için PBoC gibi finansal kurumlar için bir değerlendirme kılavuzu yer aldı.

Önemli bir sonuç şuydu:

Dijital denetim yeteneklerinin yapımını güçlendirmek için düzenleyici bilim ve teknolojinin uygulanmasını güçlendirmek, aktif olarak büyük veri, yapay zeka, bulut bilişim, blockchain ve diğer teknolojileri kullanmak gerekiyor.
Sürekli Hareket

Toplantı notları Çin'in Blockchain teknolojisini ve muhtemelen dijital para birimlerini daha geniş ekonomik planlarına entegre etmeye doğru istikrarlı bir hareket.

Çin'in iddialı Beş Yıllık Planı, blockchain teknolojisini ülkedeki büyüme ve yenilikte önemli bir itici güç olarak listeledi. Geçen yıl, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinpingbelirtilen ülke yaklaşmakta olan fintech ve blockchain sisteminde lider olmayı ve teknolojiyi ülke çapında uygulama sözü verdi.

Yerel Bitcoin madencilik endüstrisi bile büyüyor gibi görünüyor. Geçen ay, Çinli madencilere Ya'an belediyesi tarafından maden işletmelerinde hidroelektrik enerji kullanmaları ve firmaların ihtiyaçları için yerli halk istihdam etmeleri sağlandı.

Mart 2020'de bir başka gelişme sonucunda Çin Hunan eyaleti dünyanın ilk blockchain eyaleti. Bölgedeki bir bölge, Çinli yetkililer tarafından 700'den fazla blockchain şirketi için bir inkübatör bölgesi olarak belirlendi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version