Bitcoin ve Altcoin Alırken Bunlara Dikkat! 🔥

Bitcoin ve Altcoin Alırken Bunlara Dikkat
Kriptosozluktv.com - İnsan hayatı için bir riskten bahsetmesek de, ticari hatalar yaparak para kaybetme fikri hiç eğlenceli değildir.
“Paranızdan banka değil, siz sorumlusunuz.”
Peki bu hatalardan nasıl kaçınabiliriz? İlk olarak, ticarete dikkatinizi vermeniz %100 odaklanmanızı gerektirdiğini belirtmemiz gerekiyor. Şartlar her zaman aynı olmayabilir ve bunları gerçek zamanlı olarak uygulamak zordur. Sonuçta, insanlar rasyonel değil.

Her Ticaret İçin Bir Sebep Var

Bir ticaret pozisyonuna yalnızca neden girdiğinizi bildiğiniz zaman ve aklınızda net bir stratejiniz olduğunda yapın. Tüm yatırımcılar kârlı değildir, bir taraf kazanırken bir başkasının kaybettiğini asla unutmayın. Büyük balinalar altcoin pazarını yönlendirir.
Balinalar ticaret hataları yapana kadar bizim gibi masum küçük balıkları sabırla bekliyor. Günlük işlem yapmayı arzu etseniz bile, bazen acele suya atlamak ve kendinizi önemli kayıplara maruz bırakmak yerine hiçbir şey yapmamak daha iyidir. Karınızı yalnızca ticaret yaparak arttıramazsınız, bazen elinizde tuttuğunuzda da gerçekleşebilir.

Net Duraklar, Net Hedefler: Bir Plan Var

Kâr elde etmek için kesin bir hedef belirleyin ve daha da önemlisi, kayıpların önüne geçebilmek için bir stop-loss seviyesi belirleyin. stop-loss pozisyon kapanmadan önce karşılayabileceğimiz maksimum kayıp miktarını seçmeyi içerir.
Bir stop-loss seviyesini doğru seçmek için çeşitli faktörler dikkate alınmalıdır.


FOMO: Farkında Olun

FOMO ya da Kayıp Korkusu ile tanışın. Gerçekten de, bu tür durumları dışarıdan görmek eğlenceli değildir - belirli bir para sadece birkaç dakika içinde büyük iki basamaklı kazançlara çıkabilir.
O parıldayan yeşil mum size “Beni tutan tek kişi sensin” diye bağırıyor. Tam da bu noktada, Reddit ve Telegram ticaret gruplarında pump hakkında konuşmaya başlayacaksınız.
Risk Yönetimi: Sadece Kripto Para İçin Değil
O zaman ne yapacağız? Çok basit: İlerlemeye devam edin. Doğru, önümüzdeki birçok insanın yükselişini yakalamış olabileceği ve pazarın bir yönde devam edebileceği mümkündür, ancak balinaların (yukarıda belirtildiği gibi) sadece küçük alıcılara daha düşük fiyatlardan aldıkları paraları satmak için beklediğini unutmayın. Fiyat yükseldi ve şu anki şanslı sahiplerin sadece bu küçük balıklardan oluştuğu açık. Söylemeye gerek yok, bir sonraki adım genellikle büyük bir satış ile gelecek olan uzunca bir kırmızı mum.
Portföyünüzde riski akıllıca yönetin. Örneğin, asla portföyünüzün küçük bir yüzdesinden fazlasını likit olmayan (çok yüksek riskli) bir pazara yatırmamalısınız.

Kripto para birimleri Bitcoin'e karşı işlem görüyor

Çoğu altcoin fiat  paralar yerine Bitcoin'e karşı işlem görür.
Bitcoin, neredeyse tüm fiat para birimlerine kıyasla ani hareketler yapan bir varlıktır ve özellikle Bitcoin'in fiyatı keskin bir şekilde hareket ederken altcoinlere çok dikkat etmek gerekebilir. Bitcoin'in altında ezilebilirler.
Geçmiş yıllarda, Bitcoin ve altcoinlerin ters bir korelasyon göstermesi yaygındı, yani Bitcoin yükseldiğinde, altcoin fiyatları Bitcoin'e karşı düşecekti. Bununla birlikte, 2018'den beri korelasyon belirsizdir.
Ne olursa olsun, Bitcoin ani yükseliş gösterdiğinde, ticaret koşulları biraz sislidir. Sis dönemlerinde çok ileriyi göremeyiz, bu nedenle yakın hedeflere ve stop-loss'lara sahip olmak ya da hiç ticaret yapmamak daha iyidir.

Altcoin Ticareti İçin İpuçları

Çoğu altcoin zamanla değer kaybeder. Yavaş ya da hızlı bir şekilde. Piyasa değerine göre en büyük 20 altcoin listesinin son birkaç yılda çok değişmesi bize çok şey söylüyor.
Orta ve uzun vadede büyük miktarlarda altcoin tutarken bunu dikkate alın ve elbette bunları akıllıca seçin.
Altcoinleri uzun vadede tutmayı veya uzun vadeli bir kripto para sepeti oluşturmayı düşünüyorsanız, günlük işlem hacmi daha yüksek ve önemli topluluk desteğine sahip olan projeleri seçmeye özen gösterin.
Altcoinler dikkatlice takip edilmeli, düşük ve istikrarlı dönemleri tanımlamalısınız. Bu sürelerin, balinalar kısmında konsolidasyon veya birikim dönemleri olması muhtemeldir ve doğru zaman geldiğinde, olumlu proje duyuruları ile birlikte pump başlayacak ve balinalar kar için satış yapacak.


ICO'lar, IEO'lar ve Token Satışları

Herkese açık ICO'lar (veya  2019'da bilindiği gibi IEO'lar) hakkında bir kelime : Bunlar kripto token satışlarıdır. Birçok yeni proje, makul bir fiyattan proje token'larından pay almak isteyen yatırımcılara erken zamanda gerçekleştirdiği satıştır.
Yatırımcılar için motivasyon, token'ın ikincil piyasada, yani kripto para borsalarında listelenmesi ve erken yatırımcılar için güzel bir kâr getirmesidir. Son yıllarda, birçok başarılı token satışı gerçekleşti.
Bir örnek Augur'un ICO'suydu ve yatırımcılara 15x'lik olağanüstü bir yatırım getirisi sağladı. Tamam, ama yakalama ihtimali nedir? Bütün projeler yatırımcılarını sevindirmez. Birçok satışta gördük ki dolandırıcılar cirit atıyor.
Hemen uygulayabileceğiniz bazı pratik ipuçları:
  • Baskı yok: Doğru kararları vermek için en uygun koşullara sahip değilseniz ve ticaretten ne zaman ve nasıl çıkacağınızı bilmiyorsanız ticarete başlamayın. Baskı riskleri arttırır. Asla acele etmeyin! Bir sonraki fırsatı bekleyin; oraya varacaksın.
  • Hedef belirleme ve satış emirleri verme: Her zaman satış emirleri vererek hedeflerinizi belirleyin. Karınızı alıp çıkmayı unutmayın. Açgözlülük sizi zarara uğratabilir.
Bitcoin ve Altcoin Alırken Bunlara Dikkat
  • Başarılı bir strateji düşükten alım emirleri vermeyi içerir. Yukarıdaki grafik Aralık 2016'da Poloniex borsasından alınmıştır: çılgın bir flaş kazası meydana geldi ve Augur'un fiyatı %75 düştü. Kısa bir süre sonra pazar tamamen toparlandı. Düşük alım emri veren herkes yatırımını kolayca ikiye, üçe katladı.
  • Kârlı bir ticaret yaptınız, ancak her zaman olduğu gibi, sattığınız anda, kripto para yükselmeye devam etti. Önce Murphy Kanununa uyun. İkincisi, daha önce burada yazılanları okuyun ve asla baskı altında bir pozisyona girmeyin veya FOMO'yu kovalamayın. Kar olduğu sürece, iyisin. Bir sonraki ticaretinize devam edin.
  • Açgözlülüğü bir kenara bırak. Buradaki amaç, alım satımlarınızda doğru olmak değil, kar elde etmektir. Bu pozisyona veya o pozisyona girdiğinizi kanıtlamak için kaynakları (zaman ve para) boşa harcamayın. Denklem basittir - kazanan işlemlerinizin sayısı kaybedilen işlemlerden daha yüksek olmalıdır.
  • Ayı piyasaları bazen kar elde etmek için en iyi zamanlardır.

Uzun Vadeli Bir Hedefiniz mi Var?

Sonunda, tamamen kaybedebileceğiniz bir parayı yatırırken bir nedenden dolayı alım satım yaptığınızı unutmayın. Hedefler kişiden kişiye değişebilir. Örnek olarak; işinizi bırakmak, bir ev ya da araba satın almak veya emekli olmak.
Böylece, kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi belirleyin ve buna göre ticaret yapın, yani kısa vadede ihtiyacınız olan fonları riske atmayın. Genel hedefiniz tüm işlem pozisyonlarınız ve risk yönetiminizle uyumlu olmalıdır.


Kripto Para Dolandırıcılığına Dikkat!

Altcoinler çok caziptir, ancak kripto para dünyasının çok fazla dikkat çektiğini ve bu da birçok dolandırıcıyı sahaya getirdiğini unutmayın. Paranızdan banka değil siz sorumlusunuz” fikri gerçekten devrim niteliğindedir, ancak deneyimsiz ve yeni başlayan yatırımcıların fonlarına göz koyan çok insan olduğunu unutmayın. Geleneksel finansın aksine, kripto para biriminin sigortası yoktur. Paranızı gönderdikten sonra, artık sizin değil.
Kripto dolandırıcılıklarını nasıl belirleyeceğinizi öğreninNe yazık ki etrafta bol miktarda var. Birçok girişimci paranızı istiyor. Zaman kaybetmeyin; size sunulan kripto para projesine katkıda bulunmak yerine neden yatırım yapmamanız gerektiğini düşünün.

Uzun Vadeli Portföyünüz Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Uzun vadede, sadece birkaç kripto para birimi hayatta kalacak. Piyasa değerine göre sıralanan en iyi 20 token'a baktığımızda, elbette Bitcoin'e ait olan ilk yerin ötesinde, geri kalanların çoğunun yıldan yıla değiştiğini görebilirsiniz. Birçoğu hayatta kalamayacağından, uzun vadeli kripto para portföyünüze hangi altcoinleri dahil edeceğinizi ve bu altcoinlerin her birinin portföyünüzün yüzde kaçını içereceği konusunda akıllıca düşünmeniz gerekiyor.

Fiat ile Tanışana Kadar Kâr Geçici

Kripto para portföyünüzün fiat değeri önemlidir. Günlük dünyanın parası fiat (dolar, euro ve benzeri) olduğu sürece, toplam portföyünüzün değerini fiat para birimi cinsinden ölçmelisiniz.
Unutmayın, fiat banka hesabınıza ulaşıncaya kadar nakit para paranız yok. Kripto paraların hiçbir sigortası yok. Birçok yatırımcı, kripto paralarını sattıktan sonra borsada tutmasına rağmen fiat varlıklarının kaybolduğunu gördü.
Bitcoin ve Altcoin Alırken Bunlara Dikkat

Fikir Alışverişi Yapın

Kripto para dünyasıyla ilişkili birçok bilgi var ve işler çok hızlı hareket ediyor. Güncel kalmak için kriptosozluktv.com gibi kripto para haber sitelerini takip edin. Temel ve teknik verilerin güncel bilgilerin olduğu Kripto Sözlük gibi Youtube kanallarını takip edin. Bunların yanı sıra ticaret fikirlerini paylaşacakları Kripto Sözlük gibi güvenilir Telegram gruplarına katılın.
Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version