Trendyol ve Aliexpress'ten Güç Alan Alibaba'dan Blockchain Hamlesi! 🔥

Blockchain haberleri
Alibaba, blockchain benimsenmesini artırmak için Çin'in en büyük liman operatörü ile işbirliği yapıyor.

Çin'in en büyük liman işletmecisi olan China Merchants Port, e-ticaret devi Trendyol ve Aliexpress'ten güç alan Alibaba Group ve bağlı kuruluşu Ant Financial ile anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, birkaç farklı kullanım durumunu hedefleyecek bir blockchain tabanlı platformun geliştirilmesine izin verecek. Yerel bir haber kaynağına göre, platform alıcılar, satıcılar, lojistik şirketleri, bankalar, gümrük ve vergi yetkilileri temassız dijital ihracat ve ithalat işlemlerini gerçekleştirme olanağı sağlayacak. E-ticaret devi Alibaba ve Çin Ticaret Limanı, liman endüstrisinde blockchain teknolojisinin derinlemesine entegrasyonunu teşvik edecek.

Şirketler liman endüstrisinde blok zincirinin benimsenmesini artırmayı hedefliyor

China Merchants Port, açık bir işbirliği ağına sahip dünyanın ilk blockchain tabanlı dijital limanı olmayı hedefliyor. Rapor, limanın uluslararası ticaret ve lojistik endüstrisi zincirini bağlayan çekirdek bir düğüm olduğunu ve blockchain teknolojisini kullanarak hızlı bir veri paylaşım şemasının uygulanması gerektiğini vurguladı. Ant Financial Group başkanı Jing Xiandong, işbirliğinin blockchain'in uluslararası ticaret ve lojistiği yeniden şekillendirmek için temel altyapı olacağını söyledi. Çok partili yeniden yapılanma işbirliğinin motoru olan Ant Blockchain teknolojisinin en iyi çözüm olacağını da sözlerine ekledi.


Düzenleyiciler, salgının ortasında blok zincirine ciddi bir şekilde bakıyorlar

Pandemi başladığından beri, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, insanlarla yüz yüze teması gerektirmeyen işlerin çalışmasına izin vermek için daha güvenli yollar arıyorlar. Çoğu kripto para birimini destekleyen blok zinciri teknolojisinin, evrak ihtiyacını ortadan kaldırması gibi durumlarda yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Bu ayın başlarında ABD Senatosu, kilitlenme sırasında blockchain'i önerdi. Teklif edilen tasarı, tıbbi ekipmanların blockchain tabanlı bir dağıtımından bahsediyordu. 

Yakın zamanda ortaya konan bir Senato notu, hükümetin blockchain teknolojisine karşı tutumunu nasıl değiştirdiğini gösterdi, güvenlik ana faktörlerden biri oldu. Bununla birlikte Senato, kriptografik kusurlardan ve yazılım hatalarından kaynaklanan güvenlik açıklarını içeren uzaktan blockchain oylamasına ilişkin güvenlik endişelerini dile getirdi.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version