Başarılı Kripto Para Yatırımcıları İçin Temel Bilgiler

başarılı bitcoin yatırımcı
Kriptosozluktv.com - Yatırım kafa karıştırıcı bir alandır ve kripto para yatırımı iki kat daha karmaşıktır. Birçoğumuz için yeni ve bilinmeyen bir durumdur ve kılavuza ihtiyaç duyan yeni başlayanların sayısı da oldukça fazladır. Oldukça uzun bir süredir kripto para sektörüyle yakından ilgili olsanız bile, geleceği tahmin etmek ve öngörmek için yeterince emin olamıyorsunuz ve daha başarılı olmak için yeni stratejiler geliştirmeniz ve öğrenmeniz gerekiyor.

Yatırım ve ticaret birkaç temel kuralı içerir. Para birimi ile uğraşırken onları takip edin. Hangisini seçeceğiniz, alabileceği zaman ve içerdiği riskler gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Bireysel koşullar da belirli bir rol oynamaktadır. Aynı stratejinin her yatırımcı üzerinde farklı bir etkisi olabilir. Araştırma yapmak ilk adımdır. Sizin için en iyi olanı bulun ve kaybetseniz de üzülmeyeceğiniz bir miktar ile yatırım yapın.


Not: Burada yazanlar asla yatırım tavsiyesi değildir, sadece bilgilendirme amaçlıdır.

HODLing ve Kripto Para Maliyet Ortalaması


HODLing, potansiyel uzun vadeli yükseliş için bir kripto para birimi alımıdır. En başından beri Bitcoin (BTC)'in ani değer artışı göz önüne alındığında etkilidir. Yıllar boyunca değerinin nasıl değiştiğini öğrenmek için istatistikleri inceleyin.


HODling'in risk içerdiğini inkar edemeyiz. Seçenekleriniz sınırlıdır. Kayıplarınızı izlemek veya azaltmak, çoğu yatırımcı için stresli bir deneyimdir. Sizi zorlayacak bir miktardan daha fazla yatırım yapmamanız konusunda ısrar ediyoruz.

Kripto para maliyeti ortalaması olası riskleri azalttığı düşünülebilir. Burada önemli olan düzenli yatırımlar yapmak. Günlük dalgalanmaları hesaba katmadan aynı miktarda tekrarlı aralıklarla yatırım yapmayı araştırmalarınız sonucu tercih edebilirsiniz.

Günlük Ticaret


Günlük ticaret daha fazla nüans içerir. Bununla birlikte, bu yaklaşım HODLing'den daha zaman alıcıdır. Yatırımınızı daha kısa sürede yüksek bir fiyatla satmak amacıyla yatırım yapılır. Hareketler, çeşitli taktikler kullanan ve bilgilerini analize dayandıranlar tarafından tahmin edilebilir. Elbette asla %100 tahmin mümkün değildir. Bu yüzden başka insanların tahminlerine asla tamamen güvenmemek gerekir.


Swing Ticareti ve Otomatik Ticaret


Swing ticareti günlük ticaret ile karşılaştırılabilir. Bu strateji daha uzun pozisyonlar elde etmenizi sağlar. Ne kadar süreceği pazarın 'salınımına' bağlıdır. Daha az zaman alan bir yaklaşımdır. Daha az dikkat gerekiyor, ancak yine de son trendlere dikkat etmelisiniz. Fiyat değişimleri daha fazla kar getirebilir. Ancak, 'swing' kayıplara neden olabilir ve size karşı çalışabilir.


Otomatik ticaret kısa vadeli bir yaklaşımdır. Alım satım işlemleri, sürekli müdahaleniz olmadan piyasa koşullarına tepki verebilecek şekilde otomatikleştirilir.

Bu strateji esas olarak, sizin için ticaret yapmaya devam eden ticaret botları olarak adlandırılan yazılıma dayanmaktadır. Teklif katılımınız olmadan gerçekleştirilir, ancak bazı seçenekleri ve işlevleri seçerek ve kullanarak işlemleri her zaman kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu botların nasıl ve ne yaptığını anladıktan sonra, ticaret botlarının tam potansiyelini kullanabileceğinizi unutmayın ve bu tür yazılımlar sihirli birer yazılım değillerdir. Dolayısıyla para kazanma şansınız olduğu gibi para kaybetme ihtimalinizin olduğunu bilin. 

Ticaret botlarının yapay zeka ile hiçbir ilgisi yoktur. Düşünemez veya sonuç çıkaramaz. Kazanmanıza yardımcı olacak doğru stratejiyi seçemez. Bir ticaret botuna güvenirken esas olarak yaratıcısına güvenirsiniz. Botlar programlanır ve diğer makineler gibi çalışır. Yaptığınız insan aklı, sezgi ve araştırma, yazılımın sunabileceğinden daha güvenilir ve etkilidir. Sadece iktisatçı ya da pazar analisti olmadıkları için ticaret botlarına asla güvenemezsiniz.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version