Koronavirüs'ten En Çok Etkilenen Darknet'teki Bitcoin Ödemeleri!

Koronavirüs'ten En Çok Etkilenen Darknet'teki Bitcoin Ödemeleri!
Blockchain analizleri yapan Chainalysis bu haftaki bir raporunda, Bitcoin harcamaları ile kripto varlığın fiyatı arasındaki korelasyonun, son zamanlarda yaşanan piyasa oynaklığının ortasında dramatik değişikliklere yol açtığını bildirdi.

30 Mart 2020'de yayınlanan rapora göre, koronavirüs (Covid-19) pandemisinin Bitcoin (BTC)'in tüketici üzerindeki etkisini kırdı. Rapora göre, tüccar hizmetleri, şans oyunları hizmetleri, darknet piyasası ile ilgili alımlar beklendiği gibi düşse de, BTC'nin fiyatı ile olan korelasyonları her hizmet kategorisi için farklılaşıyor ve şaşırtıcı bir şekilde değişim yaşıyor. Tüccar hizmetleri fiyat dalgalanmalarına nispeten dirençli olmaya devam etmektedir ve satın alma miktarı, bazılarının tahmin edebileceği şekilde düşüş yaşanmadı.

Chainalysis'e göre, ticari hizmetlerin kullanımı ile Bitcoin fiyatı arasındaki korelasyon, koronavirüs salgınının patlak vermesinden bu yana neredeyse %50 azaldı. Rapora göre, bu sonucun salgının neden olduğu yerel işletme kapanışlarından kaynaklanabileceği de ifade edildi. BTC harcamaları, aksi takdirde fiat para birimleri ile satın alamadıkları hizmetler için ödeme yapıyor olabilir.

Kripto para şans oyunları hizmetleri ile, Bitcoin akışları bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, BTC fiyatı ile önemli bir korelasyon göstermedi.

Raporun göre, bunun çok beklenen bir şey olduğunu, çünkü şans oyunları faaliyetlerinin genellikle açık veya öngörülebilir bir gerekçe takip etmediğini söyledi. Aslında, zayıf bir ekonomik iklimde, aynı anda önemli miktarda para kazanma sözü daha da cazip görünebilir.

Son olarak, darknet piyasa faaliyetleri daha önce hiç olmadığı gibi Bitcoin (BTC)'in fiyatı ile yüksek bir korelasyon gösteriyor. Ocak ayına ait daha önceki bir Chainalysis raporu ise Darknet piyasasındaki satın alımların bir şekilde kısa vadeli piyasa dalgalanmalarına karşı sorun olmayacağını savunuyordu, çünkü insanlar örneğin fiyattan bağımsız olarak ilaç satın alacaklar.

En güncel rapora göre, darknet faaliyetleri ile Bitcoin (BTC)'in fiyatı arasındaki genellikle yüksek düzeydeki korelasyon bir dizi faktöre bağlı olabilir. Örneğin, pandemi, insan ticareti örgütlerinin kaynak sağlamada zorlandıkları için uyuşturucu satmasını zorlaştırıyor. Uyuşturucu satıcıları, bugün aldıkları Bitcoin ödemelerinin gelecekte fazla değmeyeceğinden de korkuyor olabilir.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version