Japonya Merkez Bankasından Ekonomi İçin Sınırsız Teşvik!

bitcoin kripto para japonya ekonomi
Japonya Merkez Bankası (BoJ), ekonominin pandemiden toparlanmasına yardımcı olmak için devlet tahvili alımını finanse etmek için yen miktarının sınırlanmayacağını açıkladı.

Japonya merkez bankası, koronavirüs (covid-19) pandemisinin ardından sınırsız devlet borcu satın almak için ECB ve ABD Federal Rezervine katıldı. Kripto para analistleri, sınırsız fiatın bu şekilde yaratılmasının, önümüzdeki ay yarıya inecek etkinliğe yol açan fiyat Bitcoin için yükselişe geçeceğine inanıyorlar. BoJ'nin politika değişikliği, hükümetin ülkede hızla artan sayıda koronavirüs kurbanına yanıt olarak olağanüstü hal ilan ettiği aynı ay içinde geliyor.

Serbest dolaşımdaki kısıtlama ekonominin durmasına neden olur

Japonya sınırsız sayıda teşvik paketi açıklayan tek ülke değil. Daha önce, ABD Federal Rezervi olan FED ve Avrupa Merkez Bankası benzer paketleri açıkladı . Japonya'da ve dünyadaki diğer ülkelerde, hareket kısıtlamaları, ekonominin birçok sektöründe ekonomik faaliyeti durma noktasına kadar zorladı. Japonya merkez bankası, koronavirüs pandemisinin ortasında ülke ekonomisini ayakta tutmak için gereken kadar para yaratmayı taahhüt etti. Merkez bankası, yılda sadece 753 milyar dolarlık devlet borcunun 80 trilyon yen alacağını belirten bir önergeyi tersine çevirdi.

Japonya Merkez Bankası, kurumsal tahvil ve ticari senet satın alma kapasitesini artırdı

Devlet bankası alımlarında herhangi bir sınırın kaldırılmasına ek olarak, merkez bankası kurumsal tahvil ve ticari senet satın alma kapasitesini de artırmıştır. Japonya Merkez Bankası, ülkedeki mücadele eden şirketleri desteklemek için önceki rakamın iki katından fazla olan 20 trilyon yen'e kadar taahhüt verdi.

Kripto para topluluğundan bazıları, sınırsız nakit basma kararının Bitcoin ( BTC ) fiyatını artırabileceğine inanıyor. Kripto para analisti TheMoon, dünyanın önde gelen kripto para birimi için son derece yükselen para biriminin tarihi baskısına tanık olduğumuzu tweetledi. Ekonomiye ne kadar çok para konursa her bir para biriminin değeri azalır ve hiperenflasyona neden olur.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version