Ethereum Tabanlı DeFi dApps Kullanımı %778 Arttı

Ethereum Tabanlı DeFi dApps Kullanımı %778 Arttı
Kripto para analiz sitesi DappReview tarafından hazırlanan bir rapora göre, dApp işlem hacmi geçtiğimiz yıl katlanarak arttı ve bu işlemlerin büyük kısmını içeren Ethereum tabanlı (ETH) merkezi olmayan finans (DeFi) projeleri vardı. DappReview raporu 8 Nisan 2020'de tweetledi .

Önde Gelen ETH Tabanlı DeFi Projeleri

DApp'lerin kullanıcılar tarafından artan kullanımına ışık tutan DappReview'un en son raporu, 2019 boyunca yaşanan çalkantılı zamanlara rağmen, sonunda Blockchain tabanlı dApps için iyi bir yıldan fazla olduğu ortaya çıktı. Özellikle, yeni doğan DeFi sektörü 2019 yılında benzeri görülmemiş bir büyümeye sahne oldu.

2020 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen dApp işlemlerinin sayısı 2019'da aynı dönemde on kat arttı. Özellikle, 2020 yılının ilk çeyreğinde bir düzineden fazla Blockchain ağına yayılmış 8 milyar dolardan fazla bir işlem hacmi gerçekleştirildi - kabaca %82'en daha fazla bir artış yaşandı.

Bununla birlikte, işlemler çoğunlukla Ethereum (ETH), TRON (TRX) ve EOS'dan oluşan ilk üç blok zinciri tarafından yönetildi. Aslında, bu üç blok zincir, kaydedilen dönemde gerçekleşen dApp işlemlerinin %99'una yakındır.

Ancak raporda öne çıkan rakam, ETH destekli dApps tarafından işlenen işlemlerin sayısı ile ilgilidir. Rapora göre, ETH tabanlı dApp'lardaki işlem hacmi, geçen yıla göre yüzde 800 kadar arttı. Bu DeFi platformlarının büyük çoğunluğunda Ethereum blok zincirinin token'ı olan Ether yerine ERC-20 jetonları kullanılıyor.

Bu ERC-20 token'larının büyük çoğunluğu borsalarda ve finans uygulamalarında kullanıldı. Rapora göre bu dApp'ler, sırasıyla 2.34 milyar dolar ve 2.95 milyar dolar işlem hacimlerini açıkladı.
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version