Çin'de 2020'de 4.000'den Fazla Blockchain Destekli Şirket Kuruldu 🔥

Çin'de Blockchain destekli şirketlerin sayısı artıyor!
Kripto paralar ve Blockchain denince akla ilk gelen ülke Çin'in başkanı Xi Jinping’in geçen yıl Ekim ayında Blockchain teknolojisine verdiği destek ile önemli bir dikkat çekmişti.

Kripto paralarda lider konumda olan ve ilk CBDC'yi çıkarmayı hedefleyen Çin'de 27.694 yasal olarak kayıtlı ve faaliyet gösteren Blockchain şirketi var. Çin'in güneydoğusundaki kıyı eyaleti LongHash’in canlı grafiklerinden ulaşılan verilere göre, Guangdong şehri ülke genelindeki en çok Blockchain destekli şirketine sahip olmaya devam ediyor. Ocak ayından bu yana gerçekleşen Blockchain şirketlerinin sayısı, 23.786 olarak %5'lik bir artış gösterdi.

Guangdong şehri dışında diğer yerler, Blockchain şirketlerinin sayısında hafif bir artış gördü. 2020 yılında kurulan Blockchain destekli şirket sayısı 4.069'da kaldı. Üç ay önce, bu değer 700'ün biraz üzerindeydi.

Çin'in hırslı kripto para ve Blockchain girişimleri, 25 Nisan'da başlatılan Blockchain Tabanlı Hizmetler Ağı [BSN] ile yeni bir değer buldu. Çin'in ilk ülke çapındaki Blockchain ağı, hükümetin politika düşünce kuruluşu Devlet Bilgi Merkezi [SIC] tarafından destekleniyor ve devlet tarafından işletilen telekom şirketi Çin Mobile ve Çin hükümetinin desteklediği ödeme kartı ağı China UnionPay ve Red Date Technology tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Bu girişim, Çin'in ulusal Blockchain stratejisinin önemli bir parçası olduğu gibi, temel olarak çapraz ağ, çapraz bölgeler ve kurumlar arası küresel Blockchain hizmet altyapısı sağlamayı kefil olduğu için lanse edildi.

Ayrıca; Baidu, Alibaba, Tencent ve JD gibi büyük şirketler kendi Blockchain tabanlı finansal hizmet uygulamalarını kullanıyorlar.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version