Bitcoin Halving Süreçlerinde Kripto Paraların Yüzdelik Değişimi

icrypex bitcoin halving
Kripto Sözlük TV sizlerle Icrypex'ten dikkat çeken yazıları paylaşmaya devam ediyor. Bu haftaki yazı ise Bitcoin yatırımcılarını yakından ilgilendiren Bitcoin halving ile ilgili. Keyifli okumalar. 😊
Icrypex Web Sitesi:
Bitcoin ödül yarılanması (halving) süresince fiyatların pozitif yönlü ilerleyeceği beklentisi yatırımcıları harekete geçirdi. Kara Perşembe’nin ardından düşüş yaşayan ve COVID-19 pandemisinin fiyatlaması görülen kripto paralarda, Bitcoin yarılanmasına sayılı günler kala yukarı yönlü hareketlilik görülüyor. COVID-19 ‘un ardından blok zincir teknolojisi ve kripto paraların önemi bir kez daha anlaşılmış ve devletler dahil birçok aktör konuya dahil olmak için çabalarını son zamanlarda hızlandırmıştı. Bu kapsamda, kripto para piyasasında da bir dizi değişiklik ve olumlu haber meydana gelmiş, böylelikle hem perakende yatırımcı hem de kurumsal yatırımcı alımlarına hız vermiştir.

Beklentiyi satın alan yatırımcı, sadece Bitcoin (BTC)'de değil, kripto paraların genelinde meydana gelen yukarı yönlü hareketliliği tetikledi. Böylelikle, aylık bazda bakacak olursak ZEC / USD %41; BEAM / USD %28; ETC / USD %23; DASH / USD %22; BTC / USD %20; BSV / USD %17 BCH / USD %13’lük bir yükseliş yakaladı. Ödül yarılanması henüz gerçekleşmemiş olan BTC / USD ve ZEC / USD dışında tabloda verilerini incelediğimiz kripto paralarda, uluslararası gelişmelerin de etkisiyle, yarılanma süreçlerinden sonra pozitif etki yaşandığını ve fiyatların olumlu yönde ilerlediğini gözlemliyoruz. Haftalık bazda incelendiğinde mercek altına aldığımız kripto paraların %6 ile %23 arasında yüzdelik değişkene sahip olduğu görülüyor. Böylelikle BTC / USD hafta içerisindeki en yüksek değeri olan 7700’leri, BCH / USD 246’ları ZEC / USD ise 47 seviyelerini test etti. Haftalık ve aylık en yüksek değişim ise ZEC / USD’de yaşandı.

Bitcoin borsası Icrypex'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz: https://bit.ly/3f1AshS
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version