Dikkat: Sahte Corona Virüs Uygulamasından Bitcoin Tehdidi ❗

Sahte Koronavirüs Android Uygulamasından Bitcoin Fidyesi
COVID19 Tracker, kullanıcıların telefonunu kilitleyen ve fidye olarak 100 dolarlık Bitcoin talep eden sahte bir Android uygulamasıdır.

Tüm dünyanın yaşadığı bu korkunç zamanlarda, insanlar kendi acılarını hafifletmek için doğal olarak bilgi ararlar. Ve hackerlar korkmuş insanları kandırmanın yeni yollarını bulmaya devam ediyor. Hackerların kullandıkları son taktik ise "COVID19 Tracker", 100 dolarlık Bitcoin (BTC) vermediğiniz sürece sosyal medya hesaplarınızı açığa çıkaracağını ve tüm telefonunuzun depolama alanını sileceğini iddia eden "sahte" bir coronavirüs takip uygulaması.

Kripto Para Dolandırıcılığı Corona Virüs Alanına Yayılıyor


Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan Corona Virüsü salgını üzerindeki korkular arttıkça, bilgisayar korsanlarının bu korkulardan yararlanma potansiyeli de bir o kadar artıyor.

DomainTools'un güvenlik araştırma ekibi, son zamanlarda kaydedilen Corona virüs ve COVID-19 anahtar kelimelerini takip ederken iki Android uygulamasını keşfetti. Cuma günü, nasıl çalıştığına dair ayrıntılı bir rapor yayınladı.

"COVID19 Tracker" sizi nasıl dolandırıyor
Normalde, bir Android uygulaması indirmek istediğinde Google Play Store'a giderler. Ancak aldatmaca, "COVID19 Tracker" uygulaması bir web sitesi, coronavirusapp [.] Sitesinde barındırılmaktadır.

Site, şüpheli kurbanları uygulamayı indirmeye çekiyor ve bu da onlara bir koronavirüs harita izleyicisine erişmelerini sağlıyor. Harita, ısı haritası görselleri de dahil olmak üzere COVID-19 hakkında izleme ve istatistiksel bilgiler sağlıyor gibi görünüyor.

Şüphesiz kurban mobil uygulamayı açtığında, kullanıcının kilit ekranına erişmesini ister, böylece bir koronavirüs hastası yakınlarda gizlendiğinde bir bildirim gönderebilir. Telefonun "etkin durum izleme" için erişilebilirlik ayarlarına girer.

Gerçekte, uygulama "CovidLock" adlı bir fidye yazılımı ile yüklüdür ve bu, telefonun kilidini açmak için kullanılan parolada bir değişiklik yaparak kullanıcının telefona erişimini engellemek için "ekran kilidi saldırısı" adı verilen bir teknik kullanır.

"CovidLock" etkinleştirildikten sonra ekran, kullanıcıya 48 saat içinde 100 $ 'dan fazla bitcoin vermesini söyleyen bir fidye notuna dönüşür.

Kullanıcı ödeme yapmazsa not, telefonun kurcalanacağını söyler — kişileri, resimleri ve videoları silme ile tehdit eder. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı dünyaya açacağını iddia ediyor. Ve hatta şu uyarıda bulunuyor: “Aptalca bir şey denerseniz, telefonunuz izlenir ve konumunuz bilinir, telefonunuz otomatik olarak silinir.”

Uygulamanın ötesinde
Şimdiye kadar, kimse aldatmaca için düşmüş gibi görünmüyor. Uygulamanın BTC almak için kullandığı bitcoin adresi bugün itibariyle boş.

Android, Nougat işletim sistemini piyasaya sürdüğü 2016 yılından bu yana bu tür saldırılara karşı koruma sağladı. Ancak, yalnızca bir şifre belirlediyseniz çalışır. Ekranda kilidini açmak için telefonunuzda bir şifre ayarlamadıysanız, rapora göre CovidLock fidye yazılımına karşı hala savunmasız.

Ancak böyle bir saldırının kurbanı olanlar için tünelin sonunda ışık var. DomainTools güvenlik araştırma ekibi, şifre çözme anahtarlarını tersine değiştirdi ve anahtarı herkese açık olarak yayınlamayı planlıyor.

Bu, siber suçluların ilk kez Covid-19 bilgi talebinden küresel bir haritanın faydalı formundan faydalanmadığı anlamına gelmiyor.

Covid-19 virüsünün bir haritada yayılmasını izlemek istiyorsanız, Microsoft bunun için bir web portalı oluşturdu ve hiçbir şey indirmenize gerek yok.

Telegram - Kripto SözlükTelegram - Kripto Sözlük HaberTelegram - Kripto Sözlük Piyasa Muhabbetleri
YASAL UYARI: Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Boxed Version